Lancia: «Παράδειγμα προς μίμηση η Mercedes»

Ο καιρός της αναγέννησης για τη Lancia, γαρ εγγύς. Το οργανόγραμμα της Stellantis περιλαμβάνει ολική αναδιάρθρωση της ιταλικής εταιρίας, με το βλέμμα ξεκάθαρα στις premium περιοχές της αυτοκίνησης. Ένας προσανατολισμός που θα φέρει το Τορίνο αντιμέτωπο με κολοσσούς, όπως η Mercedes.

Οι Ιταλοί, βέβαια, έχουν το γνώθι σαυτόν και όχι μόνο αναγνωρίζουν πως δεν μπορούν να συγκριθούν με τους Γερμανούς, αλλά θεωρούν πως θα πρέπει να τους έχουν για πρότυπο! Η κρίση ειλικρίνειας ανήκει στον CEO της Lancia, Luca Napolitano, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Automotive News σχετικά με τους στόχους της φίρμας. Ο Napolitano δήλωσε πως πρωταρχικός σκοπός είναι η κερδοφορία, όχι η προσφορά πολλών μοντέλων. Μια κατεύθυνση που χρειάζεται ένα σημείο αναφοράς. Το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι άλλο από τη Mercedes: «Δεν εννοώ πως θέλουμε να παλέψουμε κόντρα στη Mercedes, θα ήταν αφελές κάτι τέτοιο. Αλλά είναι μια περίπτωση από την οποία μπορούμε να παραδειγματιστούμε».

Ο Napolitano δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, ωστόσο λογικά αναφέρεται στο πλάνο ηλεκτροποίησης της Lancia και την EQ γκάμα των Γερμανών. Η πρώτη θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026 και έπειτα, ενώ η δεύτερη διαθέτει ήδη ολοκληρωμένη και διαρκώς διευρούμενη γκάμα EV μοντέλων. Αρχικά, η Lancia θα απλώσει το δίκτυο διανομής και εκτός Ιταλίας, με απώτερο πλάνο τα 100 σημεία πώλησης σε 60 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης. Πρώτο δείγμα γραφής περιμένουμε το 2024, όταν και η ιταλική εταιρία αναμένεται να περάσει ξανά τα εγχώρια σύνορα.

Get it on Google Play Download on the App Store