Μάχη προφυλακτήρα με γόνατο μεταξύ BMW (+video)

Δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα της BMW που μπορούν να γεμίσουν άγχος τη M3 Competition σε πίστα. Αυτοκίνητα. Μοτοσικλέτες, όμως;

Η Μ 1000 RR είναι μια από τις ταχύτερες supersport όλων των εποχών. Mε 205 άλογα (η αμερικανική, 212 στην Ευρώπη) στις 14.000+ σ.α.λ. από 999 κ.εκ. και μόλις 191 κιλά βάρους, η κορυφαία των δίτροχων Βαυαρών απολαμβάνει μια εξωπραγματική για τετράτροχο αναλογία ισχύος-βάρους, που περιορίζεται στα 0,93 κιλά ανά ίππο! Ούτε hypercars ιστορικών επιπέδων ταχύτητας, όπως η Bugatti Chiron Super Sport και το Koenigsegg Agera RS, δεν εμφανίζουν τέτοιους αριθμούς. Κατά συνέπεια, οι 510 ίπποι του 3.0 twinturbo εν σειρά εξακύλινδρου φαντάζουν λίγοι, καθώς έχουν να κινήσουν 1,7 τόνους (3,4 κιλά ανά ίππο). Βέβαια, η M3 δεν είναι ανυπεράσπιστη.

Όπως σε κάθε άτυπο συγκριτικό αυτοκινήτου-μηχανής, έτσι και εδώ έχουμε την κλασική ζυγαριά προτερημάτων και μειονεκτημάτων. Η 1.000άρα «Μπέμπα» διαθέτει απείρως περισσότερο γκάζι και «ξεκόλλημα» από στροφή σε στροφή, όμως η M3 έχει τέσσερα ελαστικά (275/40/R18 εμπρός-285/35/R19 πίσω) και ισάριθμα δισκόφρενα να φροντίζουν για επιβράδυνση και στροφές. Συν, φυσικά, ότι εδώ ο χειριστής δεν χρειάζεται να ξύνει την άσφαλτο με γόνατα και αγκώνες για να στρίψει.

Οι δυο BMW δεν μονομάχησαν στα αλήθεια, παρά συμμετείχαν σε προωθητικό video για το λανσάρισμά τους στην Αμερική. Ακόμα και στα φιλικά, όμως, είναι ξεκάθαρο πόσο στο έλεος της 1000 RR βρίσκεται η M3 Competition όταν ανοίγει η μανέτα του γκαζιού. Όπως επίσης ξεκάθαρο είναι το γεγονός πως τις γωνίες και την κάπνα του πίσω άξονά της, η μοτοσικλέτα τις βλέπει μόνο σε αφίσα.

Get it on Google Play Download on the App Store