Μακαρίτης άφησε Opel Vectra του 1993 με 7.294 χλμ.!

Από τα πιο δημοφιλή μεσαία μοντέλα ήταν το Opel Vectra, το οποίο κυκλοφόρησε σε τρεις γενιές για 20 χρόνια, από το 1988 έως το 2008. Μεγάλη επιτυχία γνώρισε και ο αντικαταστάτης του, το πρώτης γενιάς Insignia, ωστόσο πλέον αυτή η κατηγορία έχει πάρει τη φθίνουσα πορεία, λόγω της προτίμησης στα SUV.

Δείτε ακόμα: Τα «απαγορευμένα» κινεζικά Toyota Corolla

Το πρώτης γενιάς Vectra άλλαξε τελείως την εικόνα της Opel στην κατηγορία μετά το απαρχαιωμένο Ascona που αντικατέστησε, αφού διέθετε όμορφο σχεδιασμό για την εποχή του. Τον Σεπτέμβριο του 1992 ανανεώθηκε και δέχτηκε αλλαγές στον σχεδιασμό, ενώ βελτιώθηκε και σε παθητική ασφάλεια, μέσω των ενισχύσεων στο πλαίσιο και την προσθήκη μετωπικών αερόσακων.

Μια τέτοια περίπτωση ανανεωμένου Opel Vectra, ταξινομημένο το Νοέμβριο του 1993, είναι αυτό που βλέπετε. Κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται στο μουσείο της Opel, αφού όλα αυτά τα 27 χρόνια έχει διανύσει μόνο 7.294 χλμ. και έχει διατηρηθεί σαν καινούργιο, αφού φυλάσσονταν σε γκαράζ. Είναι πρώτο χέρι από συνταξιούχο γεννηθείς το 1935, ο οποίος απεβίωσε και σίγουρα δεν χάρηκε καθόλου το αυτοκίνητό του.

Δείτε ακόμα: Τι κοινό είχε το Skoda Favorit με την Porsche;

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται ABS, κεντρικό κλείδωμα, υδραυλικό τιμόνι, ραδιοκασετόφωνο, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, ηλιοροφή και βελούδινα καθίσματα. Πρόκειται για το 1.600άρι μοντέλο με την ισχύ των 75 ίππων και 125 Nm ροπής, με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Το μήκους 4.432 χλστ. και βάρους 1.060 κιλών Vectra 1.6i, επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 14,0 δλ. και η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 176 χλμ./ώρα.

Για όσους λοιπόν αναζητούν ένα παλιό, αλλά άριστα διατηρημένο οικογενειακό αυτοκίνητο και δεν θέλουν πολλά ηλεκτρονικά καλούδια, τότε θα καταθέσουν 4.999 ευρώ για αυτό το διαχρονικό Vectra.

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το φθηνότερο Lada των 4.870 ευρώ;

Get it on Google Play Download on the App Store