Maserati Ghibli 5d με βάση το Fiat Tipo!

H Maserati είναι ταυτισμένη εδώ και έναν αιώνα από την παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου της (το Tipo 26), με τα σπορ και πολυτελή μοντέλα. Όλα αυτά τα χρόνια έχει λανσάρει πολλά κουπέ, κάμπριο και σεντάν, ενώ το 2016 εισήλθε στα σύγχρονα SUV με την πληθωρική Levante.

Δείτε ακόμα: Η αναγέννηση της Maserati θα μας αφήσει άφωνους!

Ωστόσο, ποτέ δεν έχει κατασκευάσει αυτοκίνητα που να απευθύνονται σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό (όπως έχουν κάνει άλλοι premium κατασκευαστές), εστιάζοντας πάντοτε σε υψηλά κλιμάκια. Τώρα η ιταλική μάρκα εξελίσσει ένα υπεραυτοκίνητο, το μοντέλο MC20, το οποίο και πάλι θα προορίζεται σε πολύ λίγους και με μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένη Maserati Ghibli ή καινούργια Giulia;

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva φαντάστηκε μια μικρομεσαία χάτσμπακ Maserati, χρησιμοποιώντας ως βάση το Fiat Tipo και ενσωματώνοντας σε αυτό στοιχεία από τη Maserati Ghibli. Από τις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες βλέπουμε ότι η μείξη μεταξύ των δύο ιταλικών μαρκών έχει γίνει με επιτυχία, παρόλο που ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Δείτε ακόμα: Η αριστουργηματική Citroen-Maserati SM

Στο εμπρός άκρο της φανταστικής Maserati Ghibli 5d τα φωτιστικά σώματα, η μάσκα, ο προφυλακτήρας και το καπό προέρχονται σχεδόν αυτούσια από την πραγματική Ghibli, όπως και οι αεραγωγοί στα φτερά. Το ίδιο ισχύει για τις ζάντες και την τρίαινα στις πίσω κολόνες του αμαξώματος, ενώ διαφοροποιημένο είναι και το πίσω άκρο. Με ένα δυνατό κινητήρα, το κατάλληλο στήσιμο στις αναρτήσεις και ένα πολυτελές εσωτερικό, η χάτσμπακ Maserati θα ήταν μια όπως πρέπει σπορ και premium μικρομεσαίο. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτεί η Maserati ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Fiat Tipo HB 1.4 λτ. 95 hp

Get it on Google Play Download on the App Store