Mazda: «Δεν θα πεθάνει ποτέ το MX-5!»

Τον περασμένο Νοέμβριο η Mazda παρουσίασε το πρωτότυπο Vision, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον του MX-5. Ένα μέλλον που είναι εξασφαλισμένο, όπως υπόσχεται ο CEO της εταιρίας στην Ευρώπη.

Ο Martijn ten Brink μίλησε στο βρετανικό Autocar για τις επόμενες γενιές Miata, την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών σε αυτές και τη συνέχιση της κληρονομιάς, που ξεκίνησε το 1989 με το NA. Κι αυτά που είπε, μόνο με αισιοδοξία μας γεμίζουν: «Πώς μπορείς να μείνεις πιστός στο θεμελιώδες concept του μοντέλου, υιοθετώντας παράλληλα την επόμενη γενιά τεχνολογιών; Αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Αλλά πιστεύω πως η Mazda μπορεί να πει πως το MX-5 δεν θα πεθάνει ποτέ!» Παράλληλα δήλωσε πεπεισμένος πως το roadster θα παραμείνει για πολλά χρόνια στη γκάμα της φίρμας από τη Χιροσίμα, όντας παράλληλα περίεργος για την κατεύθυνση που θα πάρει το επερχόμενο NE.

Οι πληροφορίες για το επόμενο MX-5 είναι ακόμα περιορισμένες, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως θα μείνει πιστό στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. O επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντος της Mazda Ευρώπης, Joachim Kunz, είχε υπαινιχθεί παλιότερα πως δεν αργήσει η αντικατάσταση του ND, λέγοντας: «Το να έχουμε μια γενιά για 10 χρόνια στην αγορά, δεν μας προβληματίζει». Δεδομένου ότι το σημερινό παρουσιάστηκε το 2014, τα λεγόμενα του Γερμανού τοποθετούν τη διάδοχη κατάσταση όχι νωρίτερα από το 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store