Με Alpine A110 οι αγροφύλακες της Γαλλίας

Sportscars και supercars ως περιπολικά έχουμε δει αρκετά, σε πολλές χώρες. Συνήθως, όμως, αφορούν τμήματα της Άμεσης Δράσης ή ειδικών μονάδων, όπως η ταχυδιακομιδή οργάνων (οι Lamborghini στην Ιταλία, για παράδειγμα). Αγροφύλακες με κεντρομήχανα αυτοκίνητα δεν είχαμε, έως σήμερα. Κι αυτό γιατί η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε την προμήθεια Alpine A110, για το συγκεκριμένο τμήμα της.

Η National Gendarmerie είναι υπεύθυνη για την τήρηση της τάξης σε αγροτικές περιοχές και κωμοπόλεις, με την Police Nationale να έχει υπ’ ευθύνη το Παρίσι και τις μεγαλουπόλεις. Κάτι σαν το συνδυασμό Αγροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων, που δραστηριοποιούνταν παλιότερα στη χώρα μας. Οι Γάλλοι παρήγγειλαν και παρέλαβαν όχι μία, ούτε δύο, αλλά 26 Alpine A110 για την Gendarmerie, με το εκεί Υπουργείο Εσωτερικών να αναφέρει πως τα αυτοκίνητα «θα χρησιμοποιούνται για παρεμβάσεις στις εθνικές οδούς, με προσανατολισμό σε παραβάτες που θα κινούνται με υψηλές ταχύτητες, στα πλαίσια εξασφάλισης οδικής ασφάλειας».

Ο Γάλλος ανταγωνιστής της Porsche Cayman διαθέτει έναν 1.800άρη τετρακύλινδρο τούρμπο στο κέντρο, με απόδοση 252 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 320 Nm στις 2.000 σ.α.λ. (υπάρχει κι η S, με 292 ίππους). Οι πίσω τροχοί παραλαμβάνουν την ισχύ μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, καλούμενοι να κινήσουν μόλις 1.100 κιλά! Ως αποτέλεσμα, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,5 δλ. και η τελική φτάνει στα 250 χλμ./ώρα. Η αρχική τιμή στη Γαλλία, τέλος, τοποθετείται στις 58.400 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store