Με επιρροές Lamborghini το νέο Dacia Sandero!

Μπορεί η Dacia να έχει γίνει συνώνυμη του Duster, όμως πριν αναλάβει την εκτόξευση του εμπορικού της status το μικρομεσαίο SUV, το φορτίο της αναβίωσης για τη ρουμάνικη εταιρία είχε πέσει στους ώμους των Logan και Sandero. Ειδικά το δεύτερο αποτέλεσε το διαβατήριο της γαλλορουμανικής συντεχνίας (όλα τα Dacia κατασκευάζονται υπό την αιγίδα της Renault) στη μοντέρνα εποχή και έφτασε σε κάποιο σημείο να είναι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο λιανικής στην Ευρώπη.

Τέτοια επιτυχία δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνεχιστή, με Γάλλους και Ρουμάνους να ετοιμάζουν την τρίτη γενιά Logan, Sandero και Sandero Stepway. Η Dacia δημοσίευσε ένα teaser, στο οποίο φαίνονται τα εμπρός φανάρια από το Stepway και τα πίσω από το απλό Sandero, αποτυπώνοντας πλήρως την αναβάθμιση που επίκειται για το μοντέλο. Τόσο εμπρός, όσο και πίσω, το μοτίβο παραπέμπει απευθείας σε Lamborghini! Το σχήμα οριζόντιου «Y» αποτελεί σήμα-κατατεθέν των μοντέλων από τη Sant’Agata, με αυτά από το Mioveni να το «δανείζονται» σε διαφοροποιημένη μορφή.

Δείτε ακόμα: Η Dacia στο κατόπι των Porsche και Tesla

Το νέο Sandero θα «πατάει» στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα CMF-B, στην οποία βασίζονται τα επίσης ολοκαίνουργια Renault Clio και Captur. Στη βάση αναμένεται να τοποθετηθεί ο ατμοσφαιρικός 1.0 SCe των 75 ίππων, ακολουθούμενος από τον υπερτροφοδοτούμενο 1.0 TCe των 100 ίππων και τον ντίζελ 1.5 Blue dCi των 85 ίππων (δεν αποκλείεται να υπάρχει και η μεγαλύτερη έκδοση των 115 ίππων. Τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία της Dacia, θα διατεθεί υβριδικό μοντέλο με τη μορφή του Sandero E-TECH, που θα είναι παρόμοιο με τις plug-in εκδόσεις των Clio και Captur.

Διαβάστε επίσης: Dacia Duster βενζίνη 1.3 TCe ή πετρέλαιο 1.5 Blue dCi;

Η επίσημη παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου.

 

Get it on Google Play Download on the App Store