Η Dacia στο κατόπι των Porsche και Tesla

Η Dacia δεν θυμίζει σε τίποτα την εταιρία που έφτιαχνε τα 1300 και Liberta, έχοντας εξελιχθεί υπό τη σκέπη της Renault σε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο «παίκτη» στα οικονομικά αυτοκίνητα. Σιγά σιγά, ετοιμάζεται για την παρουσίαση του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου. Θα μπορούσε άραγε να φτάσει στο σημείο, όπου θα ανταγωνίζεται τις Porsche και Tesla στην ηλεκτροκίνηση;

Δείτε ακόμα: Νέο Dacia Duster με υγραέριο LPG από 14.180 ευρώ

Σύμφωνα με τον Ticarat Alexandru-Calin, έναν ανεξάρτητο digital designer, άνετα! Εξ ου και η πρόταση για αναβίωση του 1300, σε αυτή την σκοτεινή και δυναμική μορφή. Το Dacia Sentry Dark Edition είναι η άποψη του Ρουμάνου σχεδιαστή για το Liberta της ηλεκτρικής εποχής, αντλώντας επιρροές τόσο από το αρχικό μοντέλο του 1969, όσο και τα Tesla Model S και Porsche Taycan. Το μήκος φτάνει τα 5.040 χλστ. και το πλάτος τα 1.907 χλστ., πράγμα που σημαίνει ότι μιλάμε για κανονική λιμουζίνα.

Διαβάστε επίσης: Το πιο «αλήτικο» Dacia στον κόσμο! (+video)

Φυσικά πρόκειται για τροφή ονείρων, καθώς η Dacia δεν έχει στα άμεσα (ούτε στα μακρινά) σχέδια την αναβίωση του 1300. Βάσει της σημερινής γκάμας δε, ένα σεντάν φαντάζει εντελώς παράταιρο καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των γαλλορουμανικών μοντέλων είναι SUV και crossover. Αλλά δεν παύει να είναι μια εξαιρετικά αισιόδοξη άποψη.

Get it on Google Play Download on the App Store