Το πιο «αλήτικο» Dacia στον κόσμο! (+video)

Εδώ γνωρίζουμε τα Dacia για το Duster και το Sandero. Το τελευταίο το ξέρουν πολύ καλά και στη Λατινική Αμερική, αλλά με τα σήματα της Renault. Το Logan, όμως;

Μπορεί σήμερα να περνάει στα «ψιλά», μετά και την καθιέρωση της ρουμανικής εταιρίας ως mainstream κατασκευαστή, όμως πριν τα Duster και Sandero ήταν το Logan που πάτησε το κουμπί της επανεκκίνησης για τη Dacia. Από το 2004, 3 χρόνια πριν το Sandero και 5 από το Duster, το μικρό σεντάν έχει αναδειχτεί σε παγκόσμιο best seller του Groupe Renault-Nissan έχοντας πουλήσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια κομμάτια, κατασκευαζόμενο σε 10 χώρες και όντας διαθέσιμο σε πάνω από 100 αγορές. Και αυτό που θα δούμε σήμερα, είναι με διαφορά το πιο «αλήτικο» που κυκλοφορεί στον κόσμο!

Δείτε ακόμα: Οι Ρώσοι ξέμειναν από στοκ σε Duster!

Η βραζιλιάνικη Renault διαθέτει το Sandero RS, το οποίο κινείται από έναν ατμοσφαιρικό 2λιτρο τετρακύλινδρο 145 ίππων. Συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και διαθέτει τις ανάλογες περιποιήσεις της Renault Sport σε στήσιμο και εμφάνιση. Πέρα από τον αέρα παλιάς σχολής που αποπνέει, σε μια περίοδο που το downsizing κάνει παγκόσμιο πάρτι, αποτελεί το μοναδικό ατμοσφαιρικό Renault RS από το Twingo 133, του 2013. Δυστυχώς οι Γάλλοι -ή Βραζιλιάνοι, καλύτερα- δεν εξέλιξαν το αντίστοιχο Logan. Ο Μαρσέλο, όμως, δεν πτοήθηκε και έφτιαξε ένα Logan RS που όμοιο του δεν υπάρχει πουθενά.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ολοκαίνουργιο Dacia Sandero

Κινητήρας, κιβώτιο, αναρτήσεις, τροχοί και φρένα προέρχονται από το κορυφαίο Sandero, ενώ το body kit έχει εξελιχθεί επίσης με βάση το χάτσμπακ RS. Το Sandero RS επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 8,4 δλ. και η τελική του αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, οπότε και το αναλόγου βάρους Logan θα πρέπει να κινείται σε παρεμφερή επίπεδα.

Get it on Google Play Download on the App Store