Με Polestar πινελιές το νέο Volvo XC90

Η δεύτερη γενιά του XC90 είναι μαζί μας από το 2015, όμως δεν του φαίνεται στο ελάχιστο. Οι σχεδιαστές της Volvo συνέθεσαν ένα από τα ωραιότερα σχήματα της κατηγορίας, που αντέχει με άνεση στο πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, αναπόφευκτα θα πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο. Οι Σουηδοί ετοιμάζουν σημαντικές αλλαγές για την τρίτη γενιά του μεγαλύτερου SUV τους, αντλώντας αρκετά στοιχεία από τα μοντέλα της Polestar.

Όπως μας δείχνει το Kolesa.ru, το εμπρός μέρος του επόμενου XC90 (που θα ονομάζεται Embla) θα επηρεαστεί τόσο από εκείνο του πρωτοτύπου Polestar O2, όσο και του Recharge Concept. Η κλειστή μάσκα υποδηλώνει την αμιγώς ηλεκτρική φύση του επερχόμενου Volvo, ενώ στοιχεία όπως οι αναδυόμενες χειρολαβές επίσης προέρχονται από τα Polestar. Το ίδιο ισχύει για τη διάταξη των φωτιστικών σωμάτων και της πόρτας του πορτμπαγκάζ, τουλάχιστον στο μέσο της. Το πίσω μέρος αποτελεί κράμα μεταξύ Polestar 2 και παραδοσιακού Volvo, με τα κάθετα φανάρια να συνεχίζουν – αλλά με αρκετά μικρότερο μέγεθος.

 

Τα renderings των Ρώσων δεν αποτελούν προϊόν φαντασίας ή υποθέσεων, αλλά βασίζονται στα πατενταρισμένα σκίτσα που διέρρευσαν από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών. Από εκεί έχουμε και μια πρώτη εικόνα από το εσωτερικό του επόμενου XC90, όπου κυριαρχεί η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων και κεντρίζει τα βλέμματα η ενιαία διάταξη των αεραγωγών, για τον κλιματισμό. Εντύπωση προκαλεί και η πολύ λεπτή οθόνη στη μεριά του οδηγού, που λειτουργεί ως πίνακας οργάνων.

Το XC90 MK3/Embla θα βασιστεί στην πλατφόρμα SPA2 (Scalable Product Architecture), μαζί με το επερχόμενο Polestar 3, και αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store