Με στοιχεία McLaren το αυτοκίνητο της Xiaomi

Οι εταιρίες τεχνολογίας έχουν μπει για τα καλά στον αγώνα παρουσίασης αυτοκινήτου. Η Sony έχει ήδη λανσάρει το δικό της, σε μορφή πρωτοτύπου, η Apple το ετοιμάζει και η Xiaomi έχει βαλθεί να την ξεπεράσει, κερδίζοντας τη μεταξύ τους κόντρα.

Τα πλάνα για τον τετράτροχο αδερφό του RedMi υπάρχουν από το 2019, με τους ιθύνοντες της εταιρίας να δηλώνουν το ’21 πως το ντεμπούτο του πρώτου τους αυτοκινήτου θα πραγματοποιείτο εντός διετίας. Ακριβώς μέσα στην προθεσμία φαίνεται πως πέφτουν οι Κινέζοι, κρίνοντας από τις διαρροές που εμφανίζουν το τελικό προϊόν. Το MS11, όπως ονομάζεται πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi, εμφανίστηκε σε μια σειρά από κινεζικά sites και δείχνει τουλάχιστον εντυπωσιακό, δανειζόμενο στοιχεία μέχρι από McLaren! Οι ομοιότητες με τα βρετανικά supercars εντοπίζονται στο εμπρός μέρος, όπου η διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων παραπέμπουν ξεκάθαρα σε 720S.

Στο πίσω μέρος, αντίθετα, θυμίζει λίγο από Honda NSX, ενώ γενικά το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τις πολλές καμπύλες και την πανοραμική ηλιοροφή, που δημιουργεί μια ενιαία επιφάνεια με το πίσω παρμπρίζ. Οι αεραγωγοί στα εμπρός φτερά και οι κίτρινες δαγκάνες της Brembo πίσω από τις 19άρες ζάντες, δίνουν έναν έξτρα σπορ τόνο στο αυτοκίνητο και δείχνουν πως κάτω από το ιδιαίτερο αμάξωμα, κρύβονται αρκετά άλογα. Πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν, αλλά γνωρίζουμε από το 2021 πως το αυτοκίνητο της Xiaomi θα μοιραζόταν στοιχεία με το P7 της XPeng, η οποία αποτελεί συνεργάτη της εταιρίας τεχνολογίας. Αν ισχύουν οι πληροφορίες, τότε μιλάμε για 267 ίππους/390 Nm στη βασική μονοκινητήρια έκδοση και 450 ίππους/655 Nm.

Το MS11 αναμένεται να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του εντός του 2023, με την έναρξη των πωλήσεων να γίνεται στις αρχές του 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store