Με V6 ντίζελ 280 ίππων το αγροτικό της Hyundai

Η Hyundai έχει ανακοινώσει πως το πολυαναμενόμενο αγροτικό της θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020. Και τώρα, έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για τον βασικό υποψήφιο στον ρόλο του πρωταγωνιστή κάτω από το καπό.

Δείτε ακόμα: H Hyundai ετοιμάζει αντίπαλο της Porsche Βoxster!

Σύμφωνα με το CarSales.com, ο ολοκαίνουργιος V6 ντίζελ των 3 λίτρων και 280 ίππων του Genesis GV80 θα είναι στο μηχανοστάσιο της έκδοσης παραγωγής, του Santa Cruz. Το πανίσχυρο σύνολο των 589 Nm ροπής είναι ιδανικό για pick up, κάτι που οι Κορεάτες γνωρίζουν και θα πράξουν τα δέοντα. Εξάλλου, το ίδιο ισχυρίστηκε (μέσες-άκρες) ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας & Εξέλιξης της Hyundai, Albert Biermann. Ο Γερμανός υποστήριξε πως το νέο μοτέρ θα μπει σε πολλά νέα μοντέλα, με έμφαση σε αυτά προσανατολισμού εκτός δρόμου.

Ο 3.0λτ. V6 ντίζελ αναμένεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Η Hyundai έχει ανακοινώσει επίσημα πως η παραγωγή του Santa Cruz θα λάβει χώρα στη μονάδα του Μοτγκόμερι, στην Αλαμπάμα. Στην ίδια μονάδα παραγωγής κατασκευάζονται επίσης τα Elantra, Sonata και Santa Fe. Οπότε, κατά πάσα πιθανότητα, θα μοιράζεται και τα μηχανικά σύνολα. Ήτοι ένα 2.0 λτ. τούρμπο βενζίνης με 235 ίππους, ένα 2.4 λτ. επίσης βενζίνης με 185 ίππους και έναν πετρελαιοκινητήρα 2.2 λτ. με 200 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το υπερπολυτελές Genesis G90;

Περισσότερα θα ξέρουμε προς τα τέλη του 2020, με την έναρξη της παραγωγής να τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store