H Hyundai ετοιμάζει αντίπαλο της Porsche Βoxster!

Από τον Οκτώβριο του 2018, η Hyundai έχει ανάψει το πράσινο φως για την παραγωγή ενός σπορ αυτοκινήτου με τον κινητήρα στο κέντρο. Έκτοτε έχει κάνει δοκιμές εξέλιξης και πριν από δύο μήνες παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το πρωτότυπο RM19.

Δείτε ακόμη: Στα 390 άλογα το κεντρομήχανο Hyundai!

Ο επικεφαλής του τμήματος N Division της Hyundai, Albert Biermann (πρώην επικεφαλής του M Division της BMW), θέλει να κάνει το επόμενο επαναστατικό βήμα. Αυτό θα είναι η εξέλιξη ενός αυτοκινήτου με κινητήρα στο κέντρο. Σε συνέντευξή στο Evo δήλωσε ότι «φιλοσοφικά, δεν υπάρχουν όρια» για το τι μπορούν να κάνουν. Επίσης, «δεν υπάρχουν συγκεκριμένα οικονομικά όρια σε τι είδους αυτοκίνητα θα κάνουμε», όμως τα προϊόντα «πρέπει να είναι λογικά σε τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό».

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Hyundai i30 Fastback N

Και πρόσθεσε: «Αν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο N με κινητήρα στο κέντρο, που μπορεί να ανταγωνιστεί μια Porsche και όταν θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο, θα το καταφέρουμε. Είναι τόσο απλό. Ίσως ο κινητήρας να είναι λίγο διαφορετικός από τον συμβατικό Porsche, αλλά φιλοσοφικά, δεν υπάρχουν όρια», είπε. «Έχουμε πολλά νέα μοντέλα, τόσο στην ανάπτυξη όσο και στον προγραμματισμό. Το εμπορικό σήμα N, πιστεύω, θα αυξηθεί ακόμα ταχύτερα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια από ότι τα πέντε πρώτα. Αλλά δεν μπορώ πραγματικά να μιλήσω για κάποιο από αυτά τα μοντέλα ακόμα, γιατί δεν μου επιτρέπεται».

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Hyundai i30 N (+video)

Να υπενθυμίσουμε ότι το RM19 εφοδιάζεται με 2λιτρο κινητήρα ισχύος 390 ίππων και επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δλ. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί με ηλεκτροκινητήρα και να γίνει υβριδικό σύνολο.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες που βλέπετε, τις είχε παρουσιάσει η Hyundai την Πρωταπριλιά. Μάλλον θα απέχουν από την πραγματικότητα, αφού αυτά τα σχέδια έδειχναν ένα πιθανό αντίπαλο του MX-5 με κινητήρα μπροστά και όχι στο κέντρο. Εκτός, αν ετοιμάζει και κάτι τέτοιο.

Δείτε ακόμη: Έρχεται αγριεμένο Hyundai Kona N

Get it on Google Play Download on the App Store