Μέχρι πότε ισχύει η επιδότηση καυσίμων Fuel Pass II;

Ανάσα έχει δώσει σε χιλιάδες οδηγούς το μέτρο αντιμετώπισης της αύξησης κόστους καυσίμων κίνησης, Fuel Pass II, το οποίο θα βρίσκεται ακόμα σε ισχύ για πάνω από ένα μήνα. Συγκεκριμένα τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ψηφιακής κάρτας Fuel Pass ΙΙ έως τις 31 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πλατφόρμα, η καταβολή του ποσού γίνεται με δύο μεθόδους:

  • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών NFC.
  • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό στον οποίο ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος. Το ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από όλες τις τράπεζες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Τα ποσά την ενίσχυσης ξεκινά από τα 45 ευρώ και φτάνει έως τα 100 ευρώ, ανάλογα το όχημα, την Περιφέρεια κ.λπ.

Θα υπάρξει όμως ένα νέο Fuel Pass ΙΙΙ; Η απάντηση είναι όχι, αφού σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών του του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο μίας τρίτης φάσης επιδότησης καυσίμων, λόγω των περαιτέρω μέτρων οικονομικής στήριξης που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και της πτώσης που σημειώνεται στις τιμές των καυσίμων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Get it on Google Play Download on the App Store