Μεγάλη μπάλα από το Hyundai Ioniq 5 (+video)

To νέο ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 ετοιμάζεται να παίξει «μεγάλη μπάλα» στην αγορά, όμως το έκανε ήδη κυριολεκτικά με τους αστέρες των Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης!

Το πρώτο μοντέλο της μάρκας IONIQ ανέλαβε χρέη γυμναστή στην αγγλική και ισπανική ομάδα, στα πλαίσια των μεταξύ τους παιχνιδιών για τη φάση των 16, του Champions League (η Ατλέτικο «μύρισε τον κρίνο» με δυο ήττες, 1-0 εντός και 2-0 στο Stamford Bridge). Ο αρχηγός της Τσέλσι, Σεζάρ Αθπιλικουέτα, ο τερματοφύλακας Εντουάρντ Μεντί, ο αμυντικός Μπεν Τσίλγουελ και ο επιθετικός Ολιβιέ Ζιρού συμμετείχαν σε μια εντελώς διαφορετική προπόνηση. Τα αστέρια της αγγλικής ομάδας συμμετείχαν σε ασκήσεις κοντρόλ, όπου τις μπάλες πέταγαν ειδικοί εκτοξευτήρες που έπαιρναν ενέργεια από το Ioniq 5!

Για τους Λουίς Σουάρες (φορ), Μάρκος Γιορέντε (χαφ) και Γιαν Όμπλακ (κίπερ) της Ατλέτικο Μαδρίτης, το πρόγραμμα εκγύμνασης περιλάμβανε διάδρομο και κεφαλιές. Όπως με τους εκτοξευτήρες της Τσέλσι, οι διάδρομοι αντλούν ρεύμα από το αυτοκίνητο.

Υπεύθυνη για τις προπονητικές χάρες του ηλεκτρικού Hyundai είναι η τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L), που επιτρέπει την παροχή ρεύματος σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή όπως σκούτερ, ηλεκτρικά ποδήλατα ή εξοπλισμό κάμπινγκ. Αυτό σημαίνει ότι η ισχυρή μπαταρία 800V του IONIQ 5 μπορεί να λειτουργήσει ως πρίζα 110 / 220V για άλλες ηλεκτρικές συσκευές προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στους χρήστες.

Το Ioniq 5 βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, αποκλειστικά για BEV (Battery Electric Vehicles) οχήματα, την Electric-Global Modular Platform (E-GMP), και διατίθεται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με έναν ή δυο ηλεκτροκινητήρες και απόδοσή από 218 έως 306 ίππους. Η μέγιστη αυτονομία, τέλος, με μία μόνο φόρτιση είναι περίπου 480 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Get it on Google Play Download on the App Store