Μέλι Lamborghini για γλύκα κατά της αφραγκίας

Η Lamborghini θρέφει εκατοντάδες χιλιάδες ονείρων με τα αυτοκίνητά της, τα οποία ελάχιστοι μπορούν να αποκτήσουν. Ένα άλλο είδος τροφής, όμως, κανονικής μάλιστα, είναι σαφώς πιο προσιτό στους κοινούς θνητούς.

Η ιταλική φίρμα, όπως πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς πέραν των τεσσάρων τροχών. Η μελισσοκομία είναι ένας εξ αυτών, στα πλαίσια ενίσχυσης του προφίλ βιωσιμότητας. Η Lamborghini τοποθέτησε πρώτη φορά μελίσσια το 2016, στο πάρκο της επί ιταλικού εδάφους, όπου αριθμούν περίπου 600.000 μέλισσες. Το μελισσοκομείο αυτό παράγει κάθε χρόνο γύρω στα 450 κιλά μέλι (δεν διευκρινίζεται αν είναι θυμαρίσιο ή ανθέων), το οποίο ωστόσο δεν πωλείται. Αντί αυτού, δωρίζεται στους εργαζομένους της εταιρίας. Μια δόση γλύκας για τους ανθρώπους που συναναστρέφονται συνεχώς με αυτοκίνητα της Lamborghini, αλλά δεν μπορούν να τα αγοράσουν.

Η ιταλική φίρμα δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής που παράγει μέλι. Η Porsche είχε ένα ακόμη μεγαλύτερο μελισσοκομείο με περίπου 1,5 εκατομμύρια μέλισσες. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους παραγωγής του «Turbienchen», οι Γερμανοί ξεκίνησαν με περίπου 400 κιλά μελιού, τα οποία πωλήθηκαν στο κατάστημα του εργοστασίου της μάρκας μέσα σε λίγες μέρες. Στη συνέχεια, το μελισσοκομείο επεκτάθηκε σε περίπου 3 εκατομμύρια μέλισσες και η Porsche παράγει τώρα περίπου 1 τόνο μέλι κάθε χρόνο! Η Bentley, επίσης μέλος του VW Group, παράγει επίσης μέλι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το ίδιο κάνει και η Rolls-Royce. Η τελευταία διατηρεί μελισσοκομείο με έξι αποικίες, αριθμώντας περίπου 300.000 αγγλικές μέλισσες.

Ως μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας της Lamborghini, οι «ταύροι» της Μόντενα διαθέτουν επίσης φωτοβολταϊκή μονάδα στη Sant’Agata, η οποία είναι σήμερα η μεγαλύτερη στην περιοχή Εμίλια-Ρομάνια και από το 2010, έχει εξοικονομήσει περισσότερους από 2000 τόνους CO2.

Get it on Google Play Download on the App Store