Mercedes 280 SE του ’72 κρύβει Ιάπωνα (+video)

Η W114 συγκαταλέγεται στις εκλεκτές των Mercedes, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και διαχρονικής αξίας. Παρουσιάστηκε το 1968 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1976, φιλοξενώντας για πρώτη φορά σε μεταπολεμικό «Αστέρι» ολοκαίνουργια ανάρτηση.

Η παρούσα 280SE είναι ακόμα πιο προηγμένη τεχνολογικά, διαθέτοντας τεχνολογία του 21ου αιώνα. Για να το πετύχει αυτό, χρειάστηκε ένας «γάμος» με Ιάπωνα και μετατροπές που, ουσιαστικά, την καθιστούν καινούργιο αυτοκίνητο. Η ασημί Mercedes αποτελεί άλλο ένα δείγμα της τάσης του restomodding και συγκεκριμένα του electromodding. O συνδυασμός κλασικών αυτοκινήτων, δηλαδή, με σύγχρονα μηχανικά μέρη και, δη, ηλεκτροκίνηση.

Κάτω από το vintage αμάξωμα της Γερμανίδας κρύβονται τα μηχανικά μέρη ενός Nissan LEAF 1ης γενιάς, από το 2013. Ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία των 24 kWh, μαζί με το κιβώτιο μιας σχέσης, προσαρμόστηκαν στο σασί της 280SE, μετατρέποντας το γερμανικό σεντάν εκτός από ηλεκτρικό, σε μπροστοκίνητο! Τα 110 άλογα και 280 Nm ροπής προσδίδουν αρκετά καλή επιτάχυνση, ολοκληρώνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 9,1 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 150 χλμ./ώρα. Βέβαια, σκοπός της ηλεκτρικής 280SE δεν είναι οι επιδόσεις, αλλά η πολυτέλεια και άνεση.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ακόμα πιο αμφιλεγόμενες, καθώς πέραν της κεντρικής κονσόλας από Vito, το τιμόνι (με αερόσακο) δεν διαθέτει πάνω μέρος, σε μια προσπάθεια να θυμίσει αυτό του KITT. Το αυτοκίνητο βρίθει τεχνολογίας, παρέχοντας συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto, ψηφιακό πίνακα οργάνων, αερόσακους, κλιματισμό, σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων, κάμερα οπισθοπορείας ακόμα και ABS.

Get it on Google Play Download on the App Store