Πόσο κοστίζει να φτιάξεις το δικό σου KITT;

Δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να έχει σημαδέψει περισσότερο τα νεανικά μας χρόνια, από μια κατάμαυρη Pontiac Trans Am με ένα φως που πηγαινοερχόταν στο εμπρός μέρος και το χαρακτηριστικό ήχο που συνόδευε την κίνησή του. Και φυσικά, συνοδευόμενη από αυτή εδώ την αξέχαστη εισαγωγή.

Πριν λίγες μέρες βούιξε το ίντερνετ από φήμες, που θέλουν την cult σειρά του NBC να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Το μόνο που γνωστοποιείται για την ταινία Knight Rider είναι ο σκηνοθέτης, James Wan, ο οποίος έχει στο βιογραφικό τα Furious 7, Aquaman, Saw και Insidious. Το σενάριο ακούγεται πως θα υπογράφει ο T.J. Fixman, γνωστός στους φαν των comics και video games από τις δουλειές του στα Rachet & Clark, Legends of the Dark Knight, ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του σεναρίου για την ταινία Popeye. Ο νέος KITT φημολογείται πως θα είναι η νέα Corvette, με την θρυλική Trans Am να κάνει ένα πέρασμα από την ταινία, ενδεχομένως μαζί με τον David Hasselhoff.

Δείτε ακόμα: Απίστευτη διαφήμιση με τoν KITT και τα Transformers! (+video)

Για να βοηθήσουμε στην οπτικοποίηση, φανταστείτε την παρακάτω εικόνα με το κόκκινο LED μπροστά.

Καθόλου άσχημη η Vette, αλλά σαν τον αυθεντικό KITT τίποτα. Για αυτό και εμείς ψάξαμε να βρούμε πόσο κοστίζει, να φτιάξει κάποιος τον δικό του. Το Knight Rider Store, όπως λέει το όνομά του, ειδικεύεται σε πάσης φύσεως προϊόντα που αφορούν τον «Ιππότη της Ασφάλτου». Μεταξύ αυτών, η μετατροπή της Pontiac Trans Am σε Knight Industries Two Thousand. Υπάρχουν πολλές επιλογές μερικής μετατροπής. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μόνο το ραντάρ μπροστά και τον ήχο. Ή να περιοριστείτε στις αλλαγές στο αμάξωμα. Εδώ όμως, κοιτάμε όλο το πακέτο. Ο σωστός, ο KITT όχι μόνο φαίνεται, αλλά έχει και το ανάλογο εσωτερικό. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι τέτοια, ώστε οι επεμβάσεις χωρίζονται στις σεζόν 1-2 και 3-4.

Για μια εξωτερική μετατροπή ανεξαρτήτως σεζόν, απαιτούνται 18.800 δολάρια (σημερινή ισοτιμία 16.162 ευρώ). Όλο το αμάξωμα, μαζί με τις ζάντες, τα τάσια, τις απολήξεις της εξάτμισης, τα φωτιστικά σώματα, το παρμπρίζ, τους προφυλακτήρες και φυσικά το LED μπροστά έρχονται στα μέτρα του KITT, ενώ υπάρχουν και μηχανικές αναβαθμίσεις (νέα φρένα, κυλινδροκεφαλή, ανάρτηση και πολλαπλή εξαγωγής). Η πλήρης μετάλλαξη σε Knight Rider, τιμολογείται αρκετά παραπάνω.

Οι επενδύσεις στο εσωτερικό, τα καθίσματα, η κεντρική κονσόλα, οι οθόνες και το διαστημικό τιμόνι τιμώνται επιπλέον 10.900 δολαρίων ανεβάζοντας το συνολικό κόστος στις 29.700 δολάρια (25.533 ευρώ). Η σεζόν 3-4 είναι ακόμα πιο ακριβή, στις 31.700 δολάρια (27.252 ευρώ). Μπορεί να φαίνονται πολλά χρήματα, ωστόσο η πλήρης μετατροπή διαθέτει ξεκλείδωμα και ενεργοποίηση κινητήρα μέσω φωνητικών εντολών (όχι από ρολόι, όπως ο Michael Knight), διαδραστική επικοινωνία με το σύστημα πολυμέσων (κάτι σαν το «Hey, Mercedes») και τη φωνή του William Daniels (τη φωνή του KITT, δηλαδή), κάμερες night vision εμπρός-πίσω (και κάμερα παρκαρίσματος), bluetooth, σύστημα πλοήγησης, τον χαρακτηριστικό ήχο τουρμπίνας που αυξομειώνεται ανάλογα με το γκάζι, ακόμα και προπέτασμα καπνού και λαδιού (όχι κανονικού λαδιού βέβαια, χρωματισμένο νερό).

Διαβάστε επίσης: Η νέα και συλλεκτική Aston Martin του James Bond

Να σημειώσουμε πως σε όλα τα ανωτέρω, δεν συγκαταλέγεται η Pontiac Trans Am. Τα καλά Firebird ξεκινάνε από τις 2.500-3.000 δολάρια στις Η.Π.Α., οπότε για να δημιουργήσετε έναν σωστό KITT απαιτούνται τουλάχιστον 33.000 με 35.000 δολάρια (30.000 ευρώ χοντρικά).

Get it on Google Play Download on the App Store