Η νέα και συλλεκτική Aston Martin του James Bond

Μια νέα επετειακή έκδοση της DBS Superleggera θα κατασκευαστεί η Aston Martin σε μόλις 50 κομμάτια, θέλοντας έτσι να τιμήσει τα 50 χρόνια ταινιών με κεντρικό πρωταγωνιστή τον James Bond.

Μάλιστα το πλήρες όνομα του μοντέλου είναι On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera και θα προσφέρεται αποκλειστικά σε λαδί χρώμα (κωδικός: Olive Green), ως φόρος τιμής στην Aston Martin DBS του 1969.

Δείτε ακόμα: Το πιο γρήγορο Cabriolet της Aston Martin

Η εξωτερική εμφάνιση είναι απλά καθηλωτική. Ειδικά οι νέες σφυρήλατες ζάντες με το περίτεχνο σχέδιο σε κερδίζουν με το «καλημέρα», ενώ η τεράστια εισαγωγή αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα απλά σου κόβει την ανάσα. Κερασάκι στην τούρτα τα ειδικά ανθρακονημάτινα μέρη, αλλά και η γρίλια, η οποία είναι σχεδιασμένη από την αρχή ώστε να παραπέμπει στην αντίστοιχη DBS του 1969. Στην πολυτελή καμπίνα της DBS Superleggera ξεχωρίζει το μαύρο δέρμα με τις κόκκινες ραφές, άψογος συνδυασμός με την γκρι Alcantra, όπως και στην αρχική DBS του 1969. Το ταμπλό είναι διακοσμημένο σε κόκκινο, έμπνευση που προέρχεται από το κόκκινα διακοσμημένο ντουλαπάκι στο αρχικό αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν το όπλο του 007, ενώ δεν λείπει η βαλίτσα με τα ποτά του James Bond που είναι έτσι σχεδιασμένη για να χωρά στο χώρο αποσκευών.

Διαβάστε επίσης: Με ηλεκτρική Aston Martin ο James Bond

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη της σπάνιας Aston Martin DBS Superleggera, αυτή δεν διαφοροποιείται από την «απλή» Superleggera κι έτσι ο 12κυλινδρος κινητήρας σε διάταξη V, εξακολουθεί να παράγει 725 ίππους και 900 Nm ροπής. Όλη αυτή η δύναμη περνάει στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, το οποίο κατασκευάζει η ZF. Η επιτάχυνση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,4 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store