Mercedes 500 SEL AMG «ξεθάφτηκε» μετά από 27 χρόνια

Μια παν-σπάνια Mercedes 500 SEL AMG βγήκε από το λήθαργο, έπειτα από 27 χρόνια – χρονικό διάστημα, κατά το μεγαλύτερο διάστημα του οποίου είχε μείνει να μαζεύει σκόνες σε αποθήκη.

Η ιστορία της συγκεκριμένης W126 ξεκινά το 1984, όταν παραγγέλθηκε καινούργια και πέρασε μια βόλτα από τις εγκαταστάσεις της AMG, προτού παραδοθεί στην Αμερική. Όταν τελικά πέρασε τον Ατλαντικό, δεν κατάφερε να περάσει πολύ καιρό με τον πρώτο της ιδιοκτήτη, καθότι εκείνος καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή κάθειρξης! Ο δεύτερος κάτοχος την κράτησε μέχρι το 1994 και έγραψε μαζί της 30.000 μίλια (48.280 χλμ.), πριν επίσης την αφήσει, λόγω θανάτου! Από τότε μέχρι σήμερα, η χρυσαφί 500 SEL έμεινε κλεισμένη σε αποθήκη.

Τώρα βγήκε από το «κώμα», παίρνοντας μπροστά κατευθείαν (αφού αντικαταστάθηκε η μπαταρία, φυσικά) και διατηρημένη σε πολύ καλή κατάσταση. Το εμφανισιακό πακέτο της AMG αποτελείται από διαφορετικούς προφυλακτήρες, ποδιές στο πλάι και ένα διακριτικό spoiler στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, ενώ ειδικά για τις Η.Π.Α. οι ζάντες αλουμινίου έφεραν φινίρισμα χρωμίου. Ο ατμοσφαιρικός V8 των 5 λίτρων παρήγαγε 240 ίππους και 404 Nm πριν 37 χρόνια, συνεργαζόμενος με 4άρι αυτόματο κιβώτιο. Το 0-100 χλμ./ώρα ερχόταν σε 8,1 δλ. και η τελική έφτανε στα 225 χλμ./ώρα, όμως άγνωστο το πόση ισχύς διατηρείται σήμερα.

Η εν λόγω Mercedes θα αναπαλαιωθεί και κατόπιν θα τεθεί προς πώληση. Με το μέχρι τώρα ιστορικό της σε ιδιοκτήτες πάντως, καλά θα κάνει ο καινούργιος να έχει το νου του.

Get it on Google Play Download on the App Store