Mercedes 560SEL 6.0 AMG γεμάτη μεγαλοπρέπεια

Η 2η γενιά S-Class είναι από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην πορεία της Mercedes. Παρουσιάστηκε το 1979 και έμεινε στην παραγωγή για 12 χρόνια, λανσάροντας πλειάδα τεχνολογιών και οροσήμων για την αυτοκίνηση. Η κορυφαία της έκδοση ήταν η 560SEL 6.0 AMG, που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί τη «γιαγιά» της S63.

H 6.0 AMG ξεχωρίζει μονομιάς από τις υπόλοιπες W126, μέσω του ιδιαίτερου body kit που αποτελείται από δυναμικούς προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές και spoiler πίσω. Οι χαρακτηριστικές 17άρες Aero III της OZ Racing, οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης και η χαμηλωμένη ανάρτηση ολοκληρώνουν την αρχοντικά μυώδη σχεδίαση της 560SEL. Ίδιο μοτίβο και στο εσωτερικό, με το συνδυασμό δερμάτινων και ξύλινων επενδύσεων να καλύπτει το σύνολο των επιφανειών, το τετράκτινο τιμόνι της Momo να δίνει τη δική του νότα και τον πλουσιότατο εξοπλισμό (αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα εμπρός-πίσω με μνήμες, ηλεκτρική ηλιοροφή, ξύλινα τραπεζάκια για τους πίσω επιβάτες) να δηλώνουν τη θέση της ασημί Mercedes, ως ναυαρχίδα της γκάμας.

Το Astral Silver χρώμα ήρθε μετά την αγορά της από το δεύτερο ιδιοκτήτη, ο οποίος ήθελε να σπάσει το total black παρουσιαστικό που έδινε το εργοστασιακό Black Pearl. Το γούστο του πέτυχε διάνα, καθώς αφενός η ασημί απόχρωση δημιουργεί αντίθεση με τις μαύρες δερμάτινες επενδύσεις στην καμπίνα, αφετέρου δίνει στην 560SEL 6.0 AMG μπόλικη αύρα από τα «ασημένια βέλη» της Mercedes. Αύρα που υποστηρίζεται πλήρως, από τα δρώμενα υπό του αμαξώματος.

Οι μηχανικοί της AMG πήραν τον 5.6 V8 της κανονικής 560SEL και τον υπερκύβισαν στα 6.0 λίτρα, αντικαθιστώντας παράλληλα την εξάτμιση, τους εκκεντροφόρους και τον εγκέφαλο. Αλλαγές που επέφεραν σημαντικότατη αύξηση στην ισχύ, από τα 279 άλογα και 430 Nm στους 385 ίππους και τα 556 Nm ροπής. Το απλό διαφορικό έδωσε τη θέση του σε ένα μπλοκέ Torsen, συνδράμοντας τα μέγιστα στην αξιοποίηση της έξτρα δύναμης και την επίτευξη εξαιρετικών αριθμών επιδόσεων: 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6,0 δλ. και τελική κοντά στα 290 χλμ./ώρα, παρά τη μακριά κλιμάκωση του 4τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Η ασημί 560SEL 6.0 AMG είναι μοντέλο του 1991 και αναγράφει 72.945 χλμ. στο οδόμετρο, αλλάζοντας τελικά χέρια για 140.000 δολάρια (143.545 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store