Mercedes: Ετοιμάζει εργοστάσια κατασκευής μόνο για τα EV της!

Η Mercedes ετοιμάζει εργοστάσια τα οποία θα κατασκευάζουν αποκλειστικά τα νέα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, τα οποία θα είναι έτοιμα στο 2ο μισό της δεκαετίας που διανύουμε.

Όπως κι οι περισσότεροι κατασκευαστές έτσι κι η Mercedes έχει ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζει το πλάνο της που αφορά την ηλεκτροκίνηση, λανσάροντας μια σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια. Επί του παρόντος, η γερμανική εταιρεία κατασκευάζει τα ηλεκτρικά της μοντέλα στα ίδια εργοστάσια με αυτά που εξοπλίζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα όπως δήλωσε κι ο επικεφαλής παραγωγής της μάρκας, Joerg Burzer. Αναλυτικότερα ο κ. Βurzer ανέφερε: «Σίγουρα θα έχουμε κάποιες γραμμές παραγωγής που θα παράγουν μόνο ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα χρόνια, ενώ στο δεύτερο μισό της δεκαετίας θα έχουμε τον πλήρη μετασχηματισμό εργοστασίων, σε γραμμές παραγωγής αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Η Mercedes πούλησε συνολικά 2.054.962 οχήματα το 2021 και από αυτά, το 2,3% των συνολικών πωλήσεων ήταν ηλεκτρικά, ενώ το 11% ήταν plug-in υβριδικά. Το ποσοστό των ηλεκτρικών και υβριδικών πωλήσεων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα μέχρι το 2025, ο Γερμανός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων, υπολογίζει πως τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών της πωλήσεων. Η Mercedes, προς το παρόν, μεταφέρει τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται για τα ηλεκτρικά της από το κύριο εργοστάσιό της στο Sindelfingen, στα υπόλοιπα εργοστάσια στη Γερμανία και την Ουγγαρία όπου και συναρμολογούνται τα ηλεκτρικά οχήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store