Μεταχειρισμένη McLaren πωλείται για 4,2 εκατομμύρια!

Η «φάμπρικα» με τα μεταχειρισμένα supercars και hypercars είναι από τις πιο προσοδοφόρες στην εμπορία αυτοκινήτων. Ένα υπεραυτοκίνητο φτάνει να κοστίζει διπλά και τριπλά χρήματα από ό,τι καινούργιο, μόνο και μόνο λόγω του περιορισμένης παραγωγής και σημασίας για την εταιρία που το κατασκευάζει. Δείτε τι συμβαίνει με την McLaren Speedtail.

Δείτε ακόμα: Ελληνική McLaren 650S 1.400 ίππων! (+video)

O πνευματικός απόγονος της μυθικής F1 και ταχύτερη McLaren όλων των εποχών, παρήχθη σε μόλις 106 μονάδες. Αυτό έγινε πριν 2 χρόνια, με την παραγωγή να ξεπουλάει πριν καν το αυτοκίνητο κυκλοφορήσει. Το κόστος της; 1,9 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων. Πάμε στο πόσο κοστολογείται σήμερα, βάσει ενός Γερμανού ντίλερ. Η αγγελία, που είναι της κατηγορίας «προσεχώς», αναφέρει μόλις 100 χλμ. στο οδόμετρο. Πρακτικά δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με σχεδόν ολοκαίνουργια Speedtail. To κόστος για την πολύ σπάνια και αμεταχείριστη McLaren; 4.250.000 ευρώ! Πάνω από τα διπλά, συγκριτικά με την τιμή της ως καινούργια!

Διαβάστε επίσης: Έδωσε 2,3 εκατ. ευρώ χωρίς να δει το αυτοκίνητο!

Η κορυφαία McLaren παραγωγής όλων των εποχών μιμείται την προγενέστερη κάτοχο αυτού του τίτλου -την F1- στην διαμόρφωση του εσωτερικού, υιοθετώντας την τριθέσια διάταξη των καθισμάτων. Ο οδηγός κάθεται στο κέντρο και πιο μπροστά από τους δυο επιβάτες, έχοντας μπροστά του 5 οθόνες: 3 για τον έλεγχο των λειτουργιών του αυτοκινήτου και των συστημάτων του, με τις 2 ακριανές να μεταδίδουν εικόνα έξω από την Speedtail αντικαθιστώντας τους παραδοσιακούς καθρέπτες.

Δείτε ακόμα: Παππούς με McLaren 720S Spider! (+video)

Κάτω από το αναντίρρητα εντυπωσιακό αμάξωμα, συναντάμε έναν 4λιτρο V8 twinturbo και έναν ηλεκτροκινητήρα με συνολική απόδοση 1.050 ίππων και 1.150 Nm. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, με τις επιδόσεις να είναι επιπέδου…«αεροσκάφους» (επί τη ευκαιρία, δείτε τη να κοντράρεται με F-35). Τα 300 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 12,8 δλ., για τα 100 χλμ./ώρα δεν ανακοινώνoυν χρόνο οι Άγγλοι (στα 2,8 δλ. υπολογίζεται πάντως) και η τελική ανέρχεται στα 403 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store