Παππούς με McLaren 720S Spider! (+video)

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που πετυχαίνουμε να οδηγούν, συνήθως βρίσκονται πίσω από το τιμόνι κάποιου παλιού σεντάν ή σουπερμίνι. Ο Henry Harrfeldt αποτελεί την τρανή εξαίρεση, καθώς πριν λίγες ημέρες αγόρασε το νέο του αυτοκίνητο. Που ούτε παλιό, ούτε σουπερμίνι είναι.

Διαβάστε επίσης: Παππούς με VW Golf R 600 ίππων! Θα σέβεσαι… (+video)

Ο 78χρονος Γερμανός είναι ο πανευτυχής κάτοχος μιας McLaren 720S Spider! Ενός supercar 720 ίππων, που μοιράζει τρόμο όποτε τύχει να εμφανιστεί σε drag strip. Το κορυφαίο μοντέλο της McLaren -εξαιρουμένων των Senna και P1, που δεν παράγεται πλέον- έχει στο κέντρο τον 4.0λιτρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο M840T V8, αποδίδει 720 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 770 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ., έχοντας να κινήσει 1.437 κιλά. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το launch control συνδράμουν στην επίτευξη 2,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η βρετανική υπερ-κατασκευή μπορεί με άνεση να φτάσει στα 340 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας.

Δείτε ακόμα: Παππούς έκλεψε κατά λάθος VW Golf!

Με λίγα λόγια, ουδεμία σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει για την τρίτη ηλικία στο τιμόνι. Ο Harrfeldt ήταν οδηγός αγώνων στα νιάτα του, ενώ στο γκαράζ του φιλοξενεί ακόμα μια Shelby Cobra και ένα αυθεντικό Ford GT40! Παρά τις ασύλληπτες επιδόσεις της δηλαδή, η 720S είναι το πιο ευκολοδήγητο αυτοκίνητο της συλλογής του συμπαθέστατου και ακόμα πιο «γκαζιάρη» παππού!

Get it on Google Play Download on the App Store