Μηδενικά ατυχήματα θέλει η VW!

Ένα νέο λογισμικό ετοιμάζει η Volkswagen, με το οποίο ευελπιστεί να καταφέρει να μηδενίσει τα τροχαία ατυχήματα σε βάθος χρόνου.

Το νέο αυτό, ανακοίνωσε ο Michael Jost, επικεφαλής στρατηγικής της μάρκας, λέγοντας πως το νέο λογισμικό, θα καταφέρει να μηδενίσει τα τροχαία ατυχήματα έως το 2050.

Δείτε ακόμα: Προσφορά για το VW T-Roc 1.6 TDI

Το νέο αυτό software θα προσαρμοστεί στα μοντέλα της επόμενης γενιάς, τα οποία πέρα από αυτό το προηγμένο λογισμικό, θα ενσωματώνουν και μια σειρά εξελιγμένων αισθητήρων κι επεξεργαστών. Συνδυαστικά όλα τα παραπάνω θα έχουν την δυνατότητα της πρόληψης και της αποφυγής ενός τροχαίου ατυχήματος. Μάλιστα θα είναι τόσο «έξυπνα», δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους προγραμματιστές τους να τους προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά. Έτσι θα μπορούν να προβλέπουν νέες και πιο σύνθετες καταστάσεις στο δρόμο. Αυτό το λειτουργικό σύστημα βασίζεται στο λογισμικό, το οποίο λανσάρεται με το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, το ID.3, με τους αλγορίθμους να ενημερώνονται συνεχώς για την ακόμα καλύτερη λειτουργία του.

Διαβάστε επίσης: VW T-Roc: Το design icon των μικρών SUV!

Ο κ. Jost εξύμνησε τους μηχανικούς και τους προγραμματιστές οι οποίοι δουλεύουν πυρετωδώς και με σωστή μεθοδολογία πάνω στην εξέλιξη του λογισμικού. Περισσότερα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τη μάρκα για κάθε στάδιο εξέλιξης. Βέβαια όπως αναφέρουν και οι τελευταίες πληροφορίες, η VW ήδη προσπαθεί να λύσει μερικά ζητήματα στο λογισμικό του ID.3 ώστε να μείνουν πιστοί στο πρόγραμμα του λανσαρίσματος του μοντέλου.

Δείτε ακόμα: VW Golf Mk2: Γεμάτο καινοτομίες

Get it on Google Play Download on the App Store