Μοναδικό Skoda Karoq με τις ευλογίες του Πάπα (+video)

Στα πλαίσια της 9ης Συγκέντρωσης των Οικογενειών, η Skoda είχε την τιμή να επιλεγεί ως ο επίσημος προμηθευτής αυτοκινήτων για τον Πάπα Φραγκίσκο και τη συνοδεία του. Η διοργάνωση αυτή αφορά τη σύναξη των «μεγάλων κεφαλιών» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας –προεξάρχοντος, φυσικά, του Ποντίφικα- και λαμβάνει χώρα κάθε 3 χρόνια, αρχής γενομένης από το 1994 και τη Ρώμη.

Δείτε ακόμα: Νέο και πιο σκληροτράχηλο Skoda Karoq Scout

Φέτος επιλέχθηκε το Δουβλίνο για να φιλοξενήσει τον Πάπα και η Skoda να τον μετακινήσει. Πέρα από το Rapid Spaceback, που ανέλαβε το πρακτικό τμήμα της υπόθεσης, η τσεχική αντιπροσωπεία στην Ιρλανδία ετοίμασε άλλα 3 αυτοκίνητα για τις ανάγκες της Συγκέντρωσης. Το πιο ξεχωριστό είναι ένα Karoq, το οποίο διακρίνεται χάρις στα βιτρώ που έχουν τοποθετηθεί στις γυάλινες επιφάνειες του μικρομεσαίου crossover. Ακόμα και το παρμπρίζ είναι καλυμμένο με εκκλησιαστικά σχέδια, μαζί με τα πλαϊνά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ.

Διαβάστε επίσης: 1.000.000 SUVs από την Skoda

Προφανώς και το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο, αποτελώντας collector’s item. Κάτι που θα επαληθευτεί από την τιμή που θα «πιάσει», όταν διατεθεί σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς από κοινού με το Rapid Spaceback του Πάπα Φραγκίσκου. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω Karoq είναι η κορυφαία έκδοση που μπορεί να αγοράσει κάποιος στην Ιρλανδία, εξοπλισμένη με τον 2.0λιτρο TDI των 190 ίππων, το σύστημα τετρακίνησης και το 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Get it on Google Play Download on the App Store