«Μπάταρε» το Lexus LS 500h στον τάρανδο (+video)

Το LS είναι το μοντέλο που σύστησε την Lexus στο παγκόσμιο κοινό. To km77.com πήρε την υβριδική εκδοχή της τελευταίας, 5ης, γενιά και την υπέβαλλε στο τεστ αποφυγής ταράνδου.

Η ιαπωνική ναυαρχίδα δεν είναι, ούτε επιδιώκει να φανεί ένα ευέλικτο αυτοκίνητο. Το μήκος ξεπερνάει τα 5,2 μέτρα (5.235 χλστ.), ρίχνοντας σχεδόν 100 χλστ. ακόμα και στη νέα Mercedes S-Class (5.179 χλστ. με το κανονικό μεταξόνιο). Το βάρος, δε, στην τετρακίνητη έκδοση του LS 500h φτάνει τους 2,4 τόνους! Με τόση μάζα και χωρίς πρόγραμμα Sport στην αερανάρτηση, τα Dunlop SP Sport Maxx σε διάσταση 245/45/ R20 παλεύουν σε κάθε τιμονιά. Η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 78 χλμ./ώρα και, απλά, το μεγάλο Lexus δεν έστριψε ποτέ μετά τον δεύτερο διάδρομο. Οι κλίσεις ήταν μεγάλες και η υποστροφή έντονη, αναγκάζοντας τον οδηγό να ισιώσει το τιμόνι.

Η ταχύτητα χρειάστηκε να πέσει στα 71 χλμ./ώρα για να ολοκληρώσει το LS 500h τη διαδικασία, πάντα με αυξημένη κλίση του αμαξώματος και αργή απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης. Όπως αναφέρουν και οι δοκιμαστές, το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κρύψει τις διαστάσεις και το βάρος στις απότομες αλλαγές πορείας, αλλά αντιδρά με ασφάλεια και απαιτώντας την ελάχιστη προσπάθεια από τον οδηγό.

Get it on Google Play Download on the App Store