To μέλλον της BMW βρίσκεται στην E30 (+video)

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Σειρά 3 E30 είναι από τα σημαντικότερα μοντέλα στην Ιστορία της BMW. Κατά πολλούς, πρόκειται για την καλύτερη 3άρα όλων των εποχών. Άλλοι πάνε ακόμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας την «30άρα» ως το καλύτερο αυτοκίνητο γενικά που φόρεσε το σήμα της Bayerische Motoren Werke. Αναντίρρητα, λοιπόν, μιλάμε για ένα μοντέλο-ορόσημο. Κάτι που, πρώτοι από όλους, αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι Βαυαροί.

Δείτε ακόμα: Πώς κατασκευαζόταν η BMW Σειρά 3 Ε30 (+video)

Στο video του νέου i4 Concept, οι νοερές συνδέσεις με τη δεύτερη γενιά Σειράς 3 κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Για την ακρίβεια, το πρώτο αυτοκίνητο που εμφανίζεται δεν είναι το νεότευκτο ηλεκτρικό Gran Coupe, αλλά μια τρίθυρη facelifted E30! Η κινηματογραφία και η αφήγηση δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από trailer ταινίας, στην οποία βλέπουμε ένα ζευγάρι να οδηγεί το i4 αναπολώντας τις στιγμές που έζησαν ως παιδιά, στην E30.

Πέρα από το ρομαντισμό και τη νοσταλγία, οι ιθύνοντες της φίρμας από το Μόναχο λογίζουν το ηλεκτρικό μεσαίο τετράθυρο κουπέ ως μια εξόχως σημαντική ποσότητα για το μέλλον της BMW. Λογικά, οι παραλληλισμοί με την 3άρα δεν είναι τυχαίοι και προβάλλουν τη σημασία της E30 πάνω στα πλάνα και τους στόχους που υπάρχουν για το επερχόμενο i4. Το μέγεθος της επένδυσης εξάλλου, που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ, είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικό.

Διαβάστε επίσης: BMW M340d xDrive με 700 Nm και 5,3 λίτρα/100 χλμ.

Την κίνηση του i4 Concept αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας 530 ίππων, που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 80 kWh. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,0 δλ., η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα και η αυτονομία μπορεί να φτάσει έως τα 600 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store