Νέο αγροτικό Dacia Duster με 170 άλογα

Το Duster αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Dacia αλλά και της Renault, όχι μόνο με το 5θυρο SUV αμάξωμα, όπως το γνωρίζουμε στην Ευρώπη, αλλά και με το pickup. To «αγροτικό» με τα σήματα της Renault και την ονομασία Oroch διατίθεται στη Βραζιλία και ήρθε η ώρα μιας ανανέωσης, εφ΄όλης της ύλης.

Εξωτερικά και ειδικά στο εμπρός μέρος φανερώνει τη συγγένειά του με το προγενέστερο Dacia Duster, ενώ για το ανανεωμένο Oroch οι αλλαγές εστιάζονται στο νέο προφυλακτήρα  και μάσκα. Επιπλέον, βελτιώθηκε η γωνία εισόδου στις 27,6 μοίρες και οι νέες ράγες οροφής μπορούν να σηκώσουν βάρος έως 80 κιλών. Ανασχεδιασμένες με τη σειρά τους είναι οι ζάντες αλουμινίου, όπως και το πίσω άκρο.

Το εσωτερικό του Renault Oroch είναι εντελώς νέο και το ταμπλό του θυμίζει σε αρκετά σημεία εκείνο του νέου Dacia Sandero. Παράλληλα, ο πίνακας οργάνων και κάποια χειριστήρια προέρχονται από σύγχρονα αλλά και παλαιότερα επιβατικά Renault. Αλλαγμένο είναι και το σύστημα πολυμέσων με τη γνωστή οθόνη των 8 ιντσών.

Νέος και πιο ισχυρός από ποτέ κινητήρας στην γκάμα του Oroch είναι ο 1.3 TCe, ισχύος 170 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και με ροπή 270 Nm στις 1.600-3.750 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο έχει εξελιχθεί από τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, σε συνεργασία και με την Daimler, ενώ παράγεται στην Ισπανία. Για τη μετάδοση της κίνησης φροντίζει ένα CVT Xtronic κιβώτιο 8 ταχυτήτων, με δυνατότητα και χειροκίνητων αλλαγών. Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,8 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 189 χλμ./ώρα. Βασικό μοτέρ είναι το ατμοσφαιρικό 1.6 SCe των 120 ίππων και 159 Nm ροπής, με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 11,8 δλ. και τελική ταχύτητα φτάνει τα 169 χλμ./ώρα.

Το Renault Oroch πατάει σε ανεξάρτητες αναρτήσεις και στους τέσσερις τροχούς (πολλαπλών συνδέσμων πίσω) και εφοδιάζεται με μεικτής χρήσης ελαστικά 215/65 R16. Παρά την σκληροτράχηλη εμφάνισή του, δεν εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης.

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

Get it on Google Play Download on the App Store