Νέο αγροτικό Land Cruiser τραβάει μέχρι 4,2 τόνους

Η Toyota μπορεί να μην προλαβαίνει τις παραγγελίες για το κανονικό Land Cruiser, δημιουργώντας -μαζί με την έλλειψη μικροτσίπ- λίστες αναμονής τετραετίας, όμως οι Αυστραλοί δεν πτοούνται και το μετατρέπουν σε ένα αγροτικό υψηλότατων ικανοτήτων.

H Creative Conversions δημιούργησε δυο pick up εκδοχές του J300, με αυξημένο μεταξόνιο είτε κατά 700 είτε κατά 800 χλστ. Η αλλαγή αυτή προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές την επιλογή καρότσας μήκους 1.800 ή 2.100 χλστ., πάντα σε διπλοκάμπινη διάταξη. Επιλογές έχουν και στη δυνατότητα μεταφοράς, αλλά και ρυμούλκησης, μέσω τριών εκδόσεων. Η βασική επιτρέπει τη μεταφορά μικτού φορτίου (καμπίνα και καρότσα) έως 3.800 κιλά και μπορεί να ρυμουλκήσει έως 3.500 κιλά. Η δεύτερη ανεβαίνει στα 4.495 κιλά μικτού φορτίου, παραμένοντας στους 3,5 τόνους ρυμούλκησης, ενώ η κορυφαία έχει την ίδια δυνατότητα μεταφοράς βάρους (4.495 κιλά), αλλά μπορεί να τραβήξει μέχρι 4.200 κιλά!

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το Land Cruiser εμφανίζει ωφέλιμο μικτό φορτίου 3.280 κιλών και μπορεί να ρυμουλκήσει έως 3.280 κιλά. Στην Αυστραλία το νέο Land Cruiser διατίθεται αποκλειστικά με τον twinturbo V6 ντίζελ των 3.3 λίτρων, που αποδίδει 304 ίππους και 700 Nm ροπής. Ένα 10άρι αυτόματο κιβώτιο αναλαμβάνει την παροχή της ισχύος σε όλους τους τροχούς, συνδυασμός που επίσης είναι ο μοναδικός διαθέσιμος στη χώρα των καγκουρό.

Σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο, η Creative Conversions ολοκλήρωσε ήδη τις 2 πρώτες μετατροπές και εργάζεται σε άλλες 5.

Get it on Google Play Download on the App Store