Νέο μικρομεσαίο Crossover Lada X-Cross 5

Η Lada παρουσίασε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου αντιπροσώπων της το νέο Crossover X-Cross 5, το οποίο θα είναι και το πιο σύγχρονο αυτοκίνητο στην γκάμα της. Όμως μη φανταστείτε ότι χρειάστηκαν χρόνια δοκιμών και εξέλιξης, αφού είναι ένα έτοιμο αυτοκίνητο με διαφορετικά σήματα.

Πρόκειται για το κινεζικό Crossover FAW Bestune T77, το οποίο όμως δεν θα εισάγεται από την Κίνα, αλλά θα κατασκευάζεται από τον ερχόμενο Ιούνιο στη Ρωσία. Μάλιστα θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της AvtoVAZ που θα παράγεται στο πρώην εργοστάσιο της Nissan, στην Αγία Πετρούπολη.

Το Bestune T77 μετράει ήδη μια πενταετία στην Κίνα, όπου και λανσαρίστηκε το 2018, ενώ στη Ρωσία ξεκίνησε να πωλείται το 2020. Σχεδιαστικά το μήκους 4.524 χιλιοστών αμάξωμά του παρουσιάζει ενδιαφέρονται χαρακτηριστικά, ενώ στο Lada X-Cross 5 τα μόνα στοιχεία που θα αντικατασταθούν είναι τα σήματα και τα λογότυπα. Για την κίνησή του υπάρχει ο 1.5 Turbo κινητήρας των 160 ίππων, όμως για την αγορά της Ρωσίας θα πέσει στα 149 άλογα για φορολογικούς λόγους.

Μετά την Moskvich φαίνεται ότι και η AvtoVAZ μπήκε στον «πειρασμό» και την ευκολία των έτοιμων αυτοκινήτων με διαφορετικά σήματα. Σίγουρα οι πιο κερδισμένοι από όλους είναι οι Κινέζοι οι οποίοι διεισδύουν όλο και πιο πολύ στη Ρωσία, ύστερα από την αποχώρηση πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών, λόγω του πολέμου με την Ουκρανία.

Get it on Google Play Download on the App Store