Νέο SUV από την Alfa Romeo κόντρα στο BMW iX

Η μαζική αντεπίθεση της Alfa Romeo συνεχίζεται, περιλαμβάνοντας σχέδια μέχρι για την εξέλιξη ενός SUV μεγαλύτερου από τη Stelvio, που θα αναλάβει να κονταροχτυπηθεί με το BMW iX.

Τα νέα έρχονται από το Auto Express, όπου ο Jean-Philippe Imparato ξεσπάθωσε πρόσφατα και έβγαλε μπόλικες ειδήσεις, αναφορικά με τις μελλοντικά μοντέλα των Μιλανέζων. Ο CEO της Alfa δήλωσε πρόσφατα: «Θα φέρω στην αγορά, το 2027, ένα νέο μοντέλο στο E segment (μεγαλομεσαία), θα τροφοδοτήσει τόσο τη Βόρεια Αμερική, όσο την Ευρώπη, αλλά και την ίδια τη Stellantis, καθότι η συγκεκριμένη κατηγορία δεν συνηθίζεται στον όμιλο». Σε αυτή τη δήλωση ήρθε να προστεθεί ένα:  «Γιατί όχι και στην Κίνα; Αλλά με ένα “χτισμένο” μοντέλο, γύρω στο 2028».

Το «χτισμένο» μοντέλο φημολογείται έντονα πως πρόκειται για ένα νέο SUV, που θα τοποθετηθεί πάνω από τη Stelvio και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, όπως ακριβώς η επικείμενη νέα Alfetta, αλλά και οι επόμενες Giulia/Stelvio. Η πλατφόρμα STLA Large θα αναλάβει να οικοδομήσει την επόμενη μέρα της Alfa Romeo, με το νέο SUV να μοιράζεται τα χαρακτηριστικά της τετράθυρης ναυαρχίδας, ήτοι αρχιτεκτονική 800V και ανώτατη ισχύ τουλάχιστον 800 ίππων! Η βασική έκδοση θα αποδίδει γύρω στις 350 ίππους, μια ενδιάμεση θα κινείται στους 600 και η κορυφαία θα βρίσκεται στην περιοχή των 800, ελαφρώς κάτω από τα 1.000 της επερχόμενης Alfetta QV. Δύναμη που θα φέρει τη μεγάλη αδελφή της Stelvio απέναντι από τα Audi RS Q8 e-tron και BMW iX M60, σε μια εφ’ όλης της ύλης γερμανο-ιταλική σύρραξη .

Ως αντίπαλος τέτοιων μοντέλων, αλλά και τοποθετούμενη στην κορυφή της γκάμας, η «χτισμένη» Alfa αναμένεται να συνοδεύεται από το ανάλογο αντίτιμο: τουλάχιστον 100.000 ευρώ η βασική τιμή.

Get it on Google Play Download on the App Store