Νέο SUV Chery Omoda 5 έρχεται στην Ευρώπη

Η Chery Automobile είναι μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας και διαθέτει κυρίως μια μεγάλη γκάμα από SUV μοντέλα, αλλά και ένα σεντάν. Πληροφοριακά η εν λόγω εταιρία ιδρύθηκε από την κυβέρνηση της χώρας πριν από 24 χρόνια (το 1997) και αρχικά κατασκεύαζε το πρώτης γενιάς SEAT Toledo, με δική της ονομασία. Αυτές τις μέρες, μέσω της έκθεσης αυτοκινήτων Auto Guangzhou 2021, φέρνει στο προσκήνιο ένα ολοκαίνουργιο SUV, το Omoda 5.

Το εν λόγω μοντέλο υιοθετεί τη φιλοσοφία της εταιρείας, «Art in Motion» (Τέχνη σε Κίνηση). Οι χυτές και μοντέρνες γραμμές της σιλουέτας του αμαξώματος, ξεκινούν αρχικά από την ιδιαίτερη και επιβλητική μάσκα (με διάτρητο μοτίβο και «διαμάντια») του εμπρός μέρους, που ενσωματώνει τα διαιρούμενα φωτιστικά σώματα σχήματος Τ με LED.

Παράλληλα, η διχρωμία στις κολώνες, η οποία συνεχίζει μέχρι το πίσω μέρος και την αεροτομή, οι αντίστοιχες πινελιές στους καθρέφτες, στα μαρσπιέ και στις σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών, τονίζουν περαιτέρω το νεανικό του προφίλ. Η εταιρεία υποστηρίζει, πως η σχεδιαστική δυναμική του συγκεκριμένου αυτοκινήτου προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή αεροδυναμικής για την κατηγορία. Η αλήθεια πάντως είναι, ότι το πίσω τμήμα του Omoda 5 θυμίζει αρκετά μοντέλα της Lexus, καθώς και το νέο Nissan Qashqai.

Το νέο SUV Chery Omoda 5 «παντρεύει» ιδανικά, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, την τάση της μόδας με τη σύγχρονη τεχνολογία. Από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται στην καρδιά των μικρομεσαίων SUV και έχει μήκος 4.400 χλστ. πλάτος, 1.830 χλστ. ύψος 1.585 χλστ. και μεταξόνιο 2.630 χλστ. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι δύο κυρτές ψηφιακές οθόνες 10,25 ιντσών, το flat-bottom τιμόνι και τα σπορ καθίσματα. Του οδηγού δε, είναι σε διαφορετικό χρώμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μηχανικό σύνολο, που θα εξοπλίζει το κινέζικο μοντέλο, θα είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.6 λτ. με ισχύ 197 ίππων και 290 Nm ροπής. Η δύναμη θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Θα ακολουθήσουν τετρακίνητες, υβριδικές, αλλά και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Η Chery πιστεύει πολύ στο νέο Omoda 5 και γι’ αυτό σκέπτεται να το λανσάρει εκτός από την Ασία, στη Νότια Αμερική, στην Αυστραλία, στην Αφρική, αλλά και την Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store