Νέο Toyota MR2 μέσω Porsche;

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση είχε ο επικεφαλής μηχανικός της Toyota, Tetsuya Tada, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να ξεκινήσει συνεργασία με την Porsche για την κατασκευή του νέου Toyota MR2.

Άλλωστε η Toyota έχει επισυνάψει συνεργασίες με έτερους κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η BMW και η Subaru για την δημιουργία της Supra και του GT86 αντίστοιχα.

Δείτε ακόμα: Toyota MR2 το πάλεψε αλλά δεν σώθηκε… (+video)

Από το 2018 «ακούγεται» έντονα το comeback του MR2 με τη βοήθεια της Subaru, όπου το νέο μοντέλο είτε θα είναι ηλεκτρικό, ή απλά θα αναβιώσει το θρυλικό κεντρομήχανο μοντέλο. Σύμφωνα όμως με τα νέα δεδομένα, η ιαπωνική μάρκα φαίνεται πως έχει αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά το θέμα, άποψη που ενισχύεται κι από τις δηλώσεις του επικεφαλής μηχανικού για τη Supra, Tetsuya Tada. Ο κ. Tada, με αφορμή την έναρξη των πωλήσεων της νέας Supra στην ιαπωνική αγορά, αναφέρθηκε σε μια υποθετική επιστροφή του MR2, του οποίου η παραγωγή έχει σταματήσει από το 2007. Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε με ποια αυτοκινητοβιομηχανία θα ήθελε να συνεργαστεί για την τέταρτη γενιά του sport μοντέλου, η απάντηση εξέπληξε τους πάντες μιας κι ο κ. Tada χωρίς δεύτερη σκέψη απάντηση πως θα ήθελε μια συνεργασία με την Porsche.

Διαβάστε επίσης: Πόσο πιθανή είναι η επιστροφή του Toyota MR2;

Βέβαια μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ουδείς γνωρίζει αν ο Tada έκανε χιούμορ, ή απλά δήλωσε απερίφραστα τις σκέψεις του για το μέλλον του MR2. Όμως δεν είναι κάτι απίθανο, μιας και η Toyota αρκετές φορές έχει αναφέρει ότι επιθυμεί τις συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές για περαιτέρω μείωση κόστους. Αν λοιπόν οι δυο μεγάλοι κατασκευαστές τα βρουν και δημιουργήσουν ένα μοντέλο όπως αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες (Toyota MR2 Concept) τότε η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη!

Get it on Google Play Download on the App Store