Νέο VW Corrado βασισμένο στο νέο Golf

To μικρομεσαίο σπορ κουπέ 2+2 θέσεων VW Corrado που λανσαρίστηκε το 1988 και παρέμεινε στην παραγωγή έως το 1995, οι περισσότεροι σίγουρα το γνωρίζετε, ενώ μπορεί να το έχετε πετύχει στο δρόμο.

Δείτε ακόμη: VW T-Cross: Το ασφαλέστερο μικρό SUV

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Corrado βασιζόταν στο δεύτερης γενιάς Golf, όμως διέφερε σημαντικά σε σχεδιασμό. Αρχικά το Corrado ήταν διαθέσιμο με ένα υπερτροφοδοτούμενο (με μηχανικό υπερσυμπιεστή G-Lader) κινητήρα 1.8 λτ. ισχύος 160 ίππων. Το 1991 προστέθηκαν δύο ακόμα μηχανικά σύνολα, ένα 2.0 λτ. με 136 ίππους και το κορυφαίο στη γκάμα μηχανικό σύνολο VR6 των 2.9 λτ. ισχύος 190 ίππων. Το 1993 τοποθετήθηκε ένας ακόμα 2λιτρος κινητήρας με 115 ίππους.

Δείτε ακόμη: VW Tiguan 1.5 TSI 150 PS με όφελος 1.200 ευρώ

Για να δούμε σύγχρονο διάδοχο του Corrado, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της φαντασίας κάποιων σχεδιαστών, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Άλλωστε και το σύγχρονο, τρίτης γενιάς Scirocco, παρόλο που σημείωσε μεγάλη επιτυχία τα πρώτα χρόνια που λανσαρίστηκε, δεν αντικαταστάθηκε μετά το 2017 όταν σταμάτησε η παραγωγή του, λόγω μειωμένης ζήτησης τέτοιου τύπου αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμη: Πόσα χιλιόμετρα καλώδια έχει το νέο VW Golf 8;

Το «φανταστικό» VW Corrado που βλέπετε στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, έχει δημιουργηθεί με βάση το νέο, 8ης γενιάς Golf. Στο εμπρός άκρο ο σχεδιαστής αντικατέστησε τα φωτιστικά σώματα, ενώ από το πλάι και πίσω έβαλε τις δικές του πινελιές. Το τελικό αποτέλεσμα δεν θα λέγαμε ότι είναι και ιδιαίτερα επιτυχημένο, ειδικά πίσω, αν και υπάρχει μια σχεδιαστική ομοιότητα με το παλιό Corrado.

Get it on Google Play Download on the App Store