Νιώστε θρύλος με τη Mercedes του Μάικλ Τζόρνταν

Η συζήτηση για τον καλύτερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών πάντα ιντριγκάρει. Από τη στιγμή που το ντοκιμαντέρ «The Last Dance» προβλήθηκε, η πλατφόρμα του Netflix έζησε ιστορικές στιγμές. Η αποδοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η αέναη κουβέντα για τον καλύτερο μεταξύ Τζόρνταν – ΛεΜπρον Τζέιμς – Κόμπι Μπράιαντ και οποιονδήποτε εμφανίζεται κατά καιρούς, συνεχίζεται. Κοινός παρανομαστής, φυσικά ο απόφοιτος του North Carolina.

Στον «Τελευταίο Χορό», εκτός όλων των άλλων, είδαμε και μερικά από τα αυτοκίνητα του Air Mike. Ένα από αυτά, βγαίνει σε δημοπρασία, προφανώς και για να εκμεταλλευτεί ο διοργανωτής τον ντόρο που έχει προκληθεί από τη σειρά. Όχι ότι χωρίς αυτή, μια Mercedes S600 Coupe που ήταν στο γκαράζ ενός εκ των μεγαλύτερων αθλητών της Ιστορίας δεν θα έπιανε λεφτά. Ειδικά στην κατάσταση που έχει διατηρηθεί.

Δείτε ακόμα: Νιώστε McRae με αυτό το Subaru Impreza WRX 555

Το γερμανικό grand tourer αγοράστηκε ολοκαίνουργιο από τον Τζόρνταν, το 1996. Επειδή δεν ήταν αρκετό από το εργοστάσιο, πέρασε μια βόλτα από τις εγκαταστάσεις της Lorinser. Οι βελτιώσεις παρέμειναν σε αισθητικό επίπεδο, με τις 20άρες χρωμιωμένες ζάντες, τους προφυλακτήρες με αεροδυναμικές προσθήκες, τις πλαϊνές ποδιές, την διπλή απόληξη της εξάτμισης και την αεροτομή, να τονώνουν τον σπορ χαρακτήρα του 5.065 χλστ. μήκους κουπέ.

Κάτω από το καπό, ο ατμοσφαιρικός 12κύλινδρος των 5.987 κ.εκ. δεν φέρει μετατροπές και αποδίδει 390 ίππους στις 5.200 σ.α.λ. και 570 Nm στις 5.800 σ.α.λ. Το 4άρι αυτόματο και τα 2.200 κιλά δεν του στέκονται εμπόδιο, καθότι επιταχύνει την S600 στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 6,3 δλ. και φτάνει άκοπα στα 250 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιοριζόμενα) της τελικής. Χωρίς τον κόφτη, η κορυφαία έκδοση της δίθυρης S-Class έφτανε μέχρι 280 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari σκέφτεται την αναβίωση της F40!

Για τις ανάγκες πιστοποίησης αυθεντικότητας, υπάρχει η άδεια του αυτοκινήτου όπου αναγράφεται το όνομα του ζωντανού μύθου της πορτοκαλί θεάς, μαζί με αυτό της τότε συζύγου του, Χουανίτα (μάλιστα, πρώτο όνομα στην άδεια είναι το δικό της). Το κοντέρ αναγράφει λιγότερες από 160.000 μίλια (257.500 χλμ.) και με 4 μέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, η τιμή έχει ξεπεράσει τις 200.000 δολάρια.

Δείτε ακόμα: Γιατί είχε δύο πίσω κεραίες η Mercedes S-Class;

Get it on Google Play Download on the App Store