Nissan Skyline R34 πουλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ!

Όσα GT-R κι αν παρουσιαστούν, όσο γρήγορα κι αν είναι, στις συνειδήσεις όλων ένα ήταν, είναι και θα παραμείνει εις τους αιώνας το Nissan Skyline. Και μιλάμε φυσικά για το ανεπανάληπτο R34!

O ορισμός των GT-R και με διαφορά το πιο αγαπημένο Nissan που έχει κυκλοφορήσει, πλέον μεγαλουργεί στις αγγελίες μεταχειρισμένων και τις δημοπρασίες, όπου αλλάζει γκαράζ για απίστευτα ποσά. Αυτό που θα δούμε σήμερα σημείωσε ρεκόρ στην Ιαπωνία και έθεσε τα στάνταρ για επόμενες συναλλαγές «Godzilla». Πρόκειται για την έκδοση M-Spec Nur, που βασίστηκε στην V-Spec II Nur και εξελίχτηκε -όπως καταλάβατε από το «Nur»- στο Nurburgring. Παρουσιάστηκε το 2002, ως αποχαιρετιστήρια στο R34 και η σημαντικότερη διαφορά αφορούσε τα μεγαλύτερα τούρμπο του RB26DETT, που βασίζονταν σε αυτά του αγωνιστικού.

Δείτε ακόμα: Μάντρα γεμάτη Nissan Skyline! (+video)

Η απόδοση αναφερόταν στα 280 άλογα, ελέω ιαπωνικής νομοθεσίας, όμως στην πραγματικότητα ξεπερνούσε τα 335, με την ροπή στα 400+ Nm. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονταν σε 4,8 δλ. και η τελική έφτανε στα 282 χλμ./ώρα – περίπου ίδιος αριθμός, με αυτόν της παραγωγής. Μόλις 285 M-Spec Nur κατασκευάστηκαν, όλα για την εγχώρια αγορά. Το συγκεκριμένο διατηρείται σε κατάσταση βιτρίνας και έως τώρα, αναγράφει μολις 6.817 χλμ. στο κοντέρ. Πρόσφατα τέθηκε προς δημοπράτηση, με αρχική τιμή τα 22 εκατομμύρια γεν (176.350 ευρώ). Τελικά, «έκλεισε» στα 33,2 εκατ. γεν (266.169 ευρώ) και έκανε ρεκόρ για τα δεδομένα της Ιαπωνίας. Στο εξωτερικό, πάντως, τα 34άρια Skyline έχουν φτάσει να αλλάζουν χέρια και για περισσότερες από 300.000 ευρώ!

Διαβάστε επίσης: Χορός χρημάτων για το Nissan Skyline του Paul Walker

 

Get it on Google Play Download on the App Store