Ντίλερ ζητάει 140.000 ευρώ για Toyota GR Corolla!

Η ζήτηση για το GR Corolla κάνει ευτυχισμένη την Toyota, αλλά ταυτόχρονα της εφιστά την προσοχή για διάφορους ανεξέλεγκτους ντίλερ, που κοστολογούν όσο τους «καπνίσει» το αυτοκίνητο. Στην Αμερική, ειδικά, τέτοια φαινόμενα είναι πολύ πιο συχνά από όσα θα ήθελαν να ακούν οι κατασκευαστές.

Μια αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας στο Μέριλαντ ενδέχεται να έχει στο χώρο της, το πιο ακριβό GR Corolla του πλανήτη. Ένα λευκό Morizo Edition, για την ακρίβεια, που τιμολογείται στις 152.000 δολάρια (139.762 ευρώ)! Σχεδόν τα τριπλά, δηλαδή, από όσο κοστίζει κανονικά! Το GR Corolla Morizo Edition ξεκινά στις Η.Π.Α. από τις 51.884 δολάρια (47.703 ευρώ), όμως η εξαιρετικά περιορισμένη του διαθεσιμότητα (200 κομμάτια μόνο ετησίως, για όλο τον κόσμο) δίνει τον «αέρα» σε επιτήδειους αντιπροσώπους να «χτυπάνε» όσο θέλουν τις τιμές. Ο συγκεκριμένος το δηλώνει φάτσα-κάρτα, λέγοντας πως ακριβώς λόγω ζήτησης και περιορισμένης προσφοράς, «η διόρθωση στην τιμή φτάνει τις 100.000 δολάρια πάνω από την εργοστασιακή».

 

 

Τέτοιες τακτικές συνηθίζονται στις Η.Π.Α. και προκαλούν «πονοκέφαλο» στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες εκτός του ότι δέχονται πλήγματα στην υστεροφημία τους, χάνουν και πελάτες. Όπως αναφέρουν αναλυτές της αγοράς, πολλοί υποψήφιοι αγοραστές που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια παράλογα «καπέλα» όχι μόνο εγκαταλείπουν την ιδέα της αγοράς του συγκεκριμένου μοντέλου, αλλά και εκείνη κάποιου άλλου από την ίδια εταιρία. Οι άνθρωποι που φεύγουν τρέχοντας από την επίμαχη αντιπροσωπεία της Toyota στο Μέριλαντ, για παράδειγμα, δεν είναι μόνο ότι μπορεί να αφήσουν την αγορά του GR Corolla Morizo Edition, αλλά και αυτή άλλων μοντέλων από τον ίδιο κατασκευαστή λόγω συμπεριφοράς του ντίλερ. Αντί για ένα Morizo Edition και ενδεχομένως μελλοντικά ενός RAV4 ή Corolla, ας πούμε, ο δυσαρεστημένος πελάτης δεν αγοράζει κανένα.

Get it on Google Play Download on the App Store