Ο αντικαταστάτης του θρυλικού Peugeot TAXI;

Θα θυμάστε τις cult ταινίες «Taxi», όπου βελτιωμένα Peugeot 406 συμμετείχαν σε κάθε είδους περιπέτεια. Για την ακρίβεια, έχουν κυκλοφορήσει 5 ταινίες – άλλο που οι περισσότεροι θυμούνται μόνο τις δυο πρώτες. Στην τρίτη συνέχεια ανέλαβε το 407, το τέταρτο φιλμ ήταν αμερικανικό remake με Ford Crown Victoria στο ρόλο του πρωταγωνιστή, ενώ η πέμπτη ταινία είδε το σεντάν της Peugeot να επιστρέφει. Τι θα λέγατε για ένα έκτο sequel, αλλά με το 208 σε πρώτο πλάνο;

Ο καλλιτέχνης της γραφίδας κι ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi Design ανέλαβε το Peugeot 208, το «φούσκωσε» και του έβαλε το καπέλο του ΤΑΧΙ!

Δείτε ακόμα: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 το Peugeot 208

Το Peugeot 208 το οποίο έχει ψηφιστεί ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» ξεχωρίζει με το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του. Ειδικά το εμπρός άκρο του με τα κάθετα λεπτά φώτα ημέρας LED που θυμίζουν «νυχιές» λιονταριού, εμφανίζει μια πολύ επιθετική όψη. Η μεγάλη μάσκα με τα νίκελ διακοσμητικά, τα έντονα νεύρα στο καμπύλο καπό και τα φουσκωμένα φτερά, τονίζουν περαιτέρω την καλλίγραμμη σιλουέτα του γαλλικού supermini. Η ίδια εμφατική εικόνα επικρατεί και στο εσωτερικό του νέου 208, με την αναβαθμισμένη εκδοχή του i-Cockpit, να διαθέτει μεταξύ άλλων ψηφιακό πίνακα οργάνων 3D, πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, αλλά και πλήθος άλλων τεχνολογικών ανέσεων.

Έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής αποφάσισε να κάνει το κάτι διαφορετικό με το Peugeot 208. Αρχικά το «έπρηξε» αισθητά κι άφησε στα φουσκωμένα φτερά να φαίνονται τα πριτσίνια που τα «δένουν» πάνω στο αμάξωμα. Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει αποκτήσει έξτρα σπόιλερ στο κατώτερο μέρος του, ενώ παρόλο που δεν έχουμε εικόνα του πίσω, πιστεύουμε ότι το ίδιο δυναμικός θα είναι. Το look ολοκληρώνεται από τις τεράστιες πολυάκτινες ζάντες, αλλά και τις μαύρες λεπτομέρειες σε καπό κι οροφή. Κερασάκι στην τούρτα οι προσθήκες όπως το «καπέλο» ΤΑΧΙ και τα αντίστοιχα διακοσμητικά.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Peugeot 208 1.2 PureTech 100

Αυτή τη στιγμή, το ισχυρότερο 208 είναι το ηλεκτρικό! Αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 8,1 δλ. Επειδή ηλεκτρικό Taxi δεν θα προσέλκυε πλήθη στους κινηματογράφους, καλύτερη επιλογή θα ήταν το 1.2 PureTech 130. Σε αυτό, ο τρικύλινδρος τούρμπο των 1.2 λίτρων αποδίδει 130 ίππους και 230 Nm ροπής και συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 8,7 δλ. και η τελική φτάνει στα 208 χλμ./ώρα, ωστόσο το ίδιο μοτέρ υπάρχει σε έκδοση 155 ίππων στο DS 3 Crossback (που δοκιμάζουμε εδώ). Οπότε, ο πρωταγωνιστής είναι σχεδόν έτοιμος. Αν και πιστεύουμε πως το 508 Sport Engineered είναι σαφώς πιο ταιριαστός υποψήφιος.

Εσείς τι λέτε; Αν έβγαινε η νέα ταινία ΤΑΧΙ θα θέλατε να πρωταγωνιστεί ένα τέτοιο Peugeot 208;

Get it on Google Play Download on the App Store