O έλεγχος 400 σημείων της Pagani (+video)

Η βιομηχανία των hypercars απευθύνεται σε τόσο εκλεκτή πελατεία, ώστε ακόμα και η τελευταία ικμάδα λεπτομέρειας μετράει. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα τυπικά προσόντα ενός αυτοκινήτου, ήτοι επιδόσεις, κινητήρας, τεχνολογία, μοναδικότητα κλπ. Δημιουργίες σαν αυτές της Pagani αγοράζονται πρωτίστως για να αποτελέσουν επένδυση, παρά να οδηγηθούν.

Τα ποσά που αναφέρονται σε δημοπρασίες φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Οι συλλέκτες καταβάλλουν, αλλά και αποκομίζουν, απίστευτες ποσότητες χρημάτων μέσω ονειρικών τετράτροχων. Όσο σπανιότερο, πιο καλοσυντηρημένο/αμεταχειρίστο και εργοστασιακό, τόσο το ακριβότερο. Βέβαια δεν λείπουν οι εξαιρέσεις. Όπως στα έργα τέχνης, έτσι και στα hypercars υπάρχουν απομιμήσεις. Όχι ολόκληρα αυτοκίνητα προφανώς, αλλά τμήματα αυτών. Όσο εξωφρενικό κι αν ακουστεί, ακόμα και ένα μπουλόνι ζάντας να μην είναι αυθεντικό, αρκεί για να μειώσει την τιμή πώλησης!

Στα πλαίσια της διασφάλισης γνησιότητας, η Pagani προσφέρει το πρόγραμμα Puro («αγνό» στα ιταλικά). Μέσω αυτού, κάθε μοντέλο της ιταλικής εταιρίας μπορεί να ελεγχθεί ενδελεχώς σε πάνω από 400 διαφορετικά σημεία, κάθε είδους, προκειμένου να εξασφαλίσει πιστοποιητικό αυθεντικότητας. Τα αυτοκίνητα εξετάζονται και αξιολογούνται σε κάθε τομέα, όπου θα μπορούσε να εφαρμοστεί μετατροπή ή μη αυθεντικό ανταλλακτικό. Αν η Huyara ή το Zonda, που θα περάσει από την «κρισάρα» των ειδικών, βρεθεί έστω και ελάχιστα εκτός εργοστασιακών προδιαγραφών, «κόβεται». Η Pagani μάλιστα είναι τόσο σίγουρη για το εύρος και την αξιοπιστία της αξιολόγησης, ώστε προσφέρει επέκταση εγγύησης για τις Huayra που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα!

Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στα κεντρικά της Pagani Automobili, στο Σαν Σεζάριο, είτε στα ανά τον κόσμο εξουσιοδοτημένα συνεργεία της εταιρίας. Οι Ιταλοί αναφέρουν πως ένα αυτοκίνητο με πιστοποίηση Puro δύναται να «πιάσει» μέχρι 15% παραπάνω τιμή σε δημοπρασία.

Get it on Google Play Download on the App Store