Οι Σαουδάραβες «μπαίνουν» στην Pagani

Η Pagani αποτελεί μια από τις πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με μεγάλη πελατεία στη Σαουδική Αραβία. Ο συνδυασμός των δυο έχει ως αποτέλεσμα την είσοδο του αντίστοιχου fund στα δρώμενα της εταιρίας.

Το Ταμείο Επενδύσεων της χώρας εξαγόρασε το 30% των μετοχών της φίρμας του Horacio Pagani, με τον Αργεντίνο και την οικογένειά του να διατηρούν το ρόλο του μεγαλομετόχου. Ο Pagani παραμένει επίσης επικεφαλής της εταιρίας, αλλά και διευθυντής σχεδίασης. Οι υπόλοιποι μετέχοντες στο Δ.Σ. είναι οι Ιταλοί επιχειρηματίες Nicola Volpi και Emilio Petrone. «Από την ίδρυσή της, η Pagani απολαμβάνει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους “παίκτες”, καθώς πιστεύουμε ότι η τελειότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ομαδικής εργασίας. Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε μια σημαντική συνεργασία, η οποία προβλέπει σημαντικές επενδύσεις για να διασφαλίσουμε ότι τα επόμενα αυτοκίνητά μας θα συνεχίσουν να μεταφέρουν μοναδικά συναισθήματα, ανεξάρτητα από την τεχνολογία κινητήρων τους», δήλωσε μετά τις υπογραφές ο Horacio Pagani.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Σαουδάραβες εμπλέκονται ενεργά σε κάποια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς παλιότερα κατείχαν ποσοστό στην Tesla και αργότερα έγιναν οι κύριοι επενδυτές της ανταγωνίστριας Lucid. Αξίζει να σημειωθεί πως το κρατικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας είναι από τα πιο γεμάτα στον πλανήτη, με επενδύσεις που μόνο στις Η.Π.Α. ανέρχονται σε 15,94 δις δολάρια. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας με την Pagani, τέλος, δεν ανακοινώνονται.

Get it on Google Play Download on the App Store