Η Pagani κάνει ακόμα πιο κτήνος την Huayra BC

H Pagani Huayra έκλεισε τα 10 της χρόνια κι ο Horacio Pagani, o ιδρυτής αυτής της θρυλικής εταιρείας, είπε να το γιορτάσει με το βελτιωτικό πακέτο Pacchetto Tempesta, το οποίο εξελίχθηκε ειδικά για την Huayra BC.

Όσοι έχουν καλή μνήμη θα θυμούνται πως το Μάιο του 2016, η Pagani είχε διαθέσει το πακέτο Tempesta για την Huayra και τώρα το προσάρμοσε για τα μέτρα της Huayra BC. Το ντεμπούτο του θα γίνει στην εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey! Το Pacchetto Tempesta για την Huayra BC φέρει μια σειρά σημαντικών αεροδυναμικών βελτιώσεων, οι οποίες εξασφαλίζουν την ακόμα καλύτερη συμπεριφορά του αυτοκινήτου! Έτσι λοιπόν στο εμπρόσθιο τμήμα συναντάμε ένα νέο splitter, ενώ στο πίσω τμήμα έχει τοποθετηθεί μια νέα ανθρακονημάτινη αεροτομή, ενώ από το ίδιο υλικό είναι κι ο διαχύτης. Επιπλέον αλλάχτηκε το πάτωμα και μπήκε νέο! Την εμφάνιση συμπληρώνουν οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος διαστάσεων 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω!

Προχωρώντας στα μηχανικά μέρη τώρα, ο 6λίτρος V12 κινητήρας της Mercedes-AMG, βελτιώθηκε κι αποδίδει 827 ίππους και 1.100 Nm ροπής, εν αντιθέσει με τα 750 άλογα και τα 1.000 Nm ροπής που παράγει η «μαμά» Huayra BC. Μια από τις αλλαγές για την παραγωγή επιπλέον δύναμης, είναι η τοποθέτηση ενός νέου συστήματος εξαγωγής το οποίο έχει έξι απολήξεις. Οι τέσσερις είναι στην κλασική θέση κι οι δύο επιπλέον βρίσκονται εντός του διαχύτη! Για την καλύτερη οδική συμπεριφορά της Huayra BC έχει τοποθετηθεί νέο kit ανάρτησης, που έχει και μια λειτουργία Soft Driving, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα αυξάνει τα ποσοστά άνεσης. Και λέμε κατά πάσα πιθανότητα, μιας κι η εταιρεία δεν έδωσε την παραμικρή διευκρίνιση για αυτό! Κατά την εβδομάδα αυτοκινήτου στο Monterey, η Pagani πέρα από την παρουσίαση του Pacchetto Tempesta της Huayra BC, θα έχει στο περίπτερο της μια Huayra, μια Huayra Roadster BC και βασικά μέρη της Huayra R. Μεταξύ των τελευταίων είναι ο ολοκαίνουργιος ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας του αγωνιστικού και το μονοκόκ πλαίσιο, Carbo-Triax HP62.

Get it on Google Play Download on the App Store