Ο Koenigsegg πουλάει το GR Yaris του!

Ο Christian von Koenigsegg είναι πια πασίγνωστος για τις ασύλληπτες δημιουργίες του, που συνήθως καταλήγουν να κάνουν ρεκόρ ταχύτητας. Πέρα από την κατασκευή hypercars 1.500+ ίππων όμως, ο Σουηδός enterpreneur/μηχανολόγος/εφευρέτης λατρεύει τα αυτοκίνητα στο σύνολό τους. Για αυτό και φροντίζει να ανανεώνει τη συλλογή του ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αποκτώντας και πουλώντας τετράτροχα κατά το δοκούν. Τελευταία προσθαφαίρεση, το Toyota GR Yaris.

Το ιαπωνικό hot hatch περιήλθε στην κατοχή του Σουηδού το 2020, αν και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του von Koenigsegg δεν επέτρεψαν την καταγραφή πάνω από 10.730 χλμ. στο οδόμετρο. Το κατάμαυρο (Precious Black) GR Yaris είναι η κορυφαία έκδοση με το Circuit Pack, που περιλαμβάνει Torsen διαφορικά εμπρός-πίσω, αμορτισέρ της Bilstein, σφυρήλατες ζάντες 18 ιντσών και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Ο 1.600άρης τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας παραμένει εντελώς εργοστασιακός, παράγοντας 261 άλογα και 360 Nm, συνεργαζόμενος με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης GR-Four.

Τα 5,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα είναι εξαιρετικός χρόνος με αντικειμενικά κριτήρια, όμως όταν κατασκευάζεις αυτοκίνητα που θέλουν 2,0-2,5 δλ. για την ίδια μέτρηση και ξεπερνούν κατά πολύ τα 400 χλμ./ώρα, καταλαβαίνουμε πως δεν σου κάνει αίσθηση. Η αγγελία αναφέρει πως το GR Yaris έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, αν και κάποια σημάδια στον εμπρός προφυλακτήρα είναι ορατά (βοηθά και το μαύρο χρώμα σε αυτό). Κανένα πρόβλημα για την τιμή, βέβαια, καθώς ήδη το υψηλότερο ποντάρισμα βρίσκεται στις 30.750 ευρώ και απομένουν 4 ημέρες για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.

Get it on Google Play Download on the App Store