Ο «Rambo-Lambo» σε αποστολή διάσωσης (+video)

Η Lamborghini Urus ανέβασε επίπεδο ολόκληρη την κατηγορία των υπερ-SUVs, προσφέροντας επιδόσεις supercar στα πολυτελή «τζιποειδή». Η Sant’Agata βέβαια, δεν έκανε τώρα τα πρώτα της βήματα εκτός δρόμου…

Η LM002 αποτέλεσε τον προπομπό των SUVs που νομίζουν ότι είναι υπεραυτοκίνητα, αλλά και πνευματικός πατέρας της Urus. Ξεκίνησε ως project της Lamborghini για τον ιταλικό στρατό, αλλά εγκαταλείφθηκε. Το εγχείρημα δεν προχώρησε, καθώς ο 5.2 V12 της Countach δεν άντεχε τις υψηλές θερμοκρασίες σε δυστοπικές περιοχές του κόσμου (στο Αφγανιστάν, για παράδειγμα), ενώ και η ακόρεστη δίψα για βενζίνη αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για το «ΟΚ» του ιταλικού ΓΕΕΘΑ.

Παρόλα αυτά, ο «Rambo-Lambo» κυκλοφόρησε κανονικά σε έκδοση δρόμου. Μόλις 328 κατασκευάστηκαν, από το 1986 έως το 1993. Καρδιά της κατασκευής, ο ατμοσφαιρικός 12κύλινδρος των 4.5 λίτρων, με απόδοση 444 ίππους και 498 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και, παρά το τεράστιο βάρος των 3 τόνων, το ιταλικό «άρμα» μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 7,7 δλ.

Παρακάτω θα το δούμε να δείχνει στα σύγχρονα SUV πώς είχαν τα πράγματα στα 80’s. Ένα Range Rover κολλάει στα χιόνια, με το «φορτηγοειδές» της Lamborghini να σπεύδει στη διάσωση. Γενικά, το αγγλικό «σουβ» αρέσκεται στο να πρωταγωνιστεί σε video που ταλαιπωρείται εκτός δρόμου, μετρώντας «ήττες» ακόμα και από Fiat Panda 4×4.

Get it on Google Play Download on the App Store