Ο «Σκαραβαίος» που επισκιάζει το Hummer (+video)

Τα VW Beetle και Hummer H2 συνήθως μπαίνουν στην ίδια πρόταση μόνο σε συγκρίσεις μεγέθους, προκειμένου να τονιστεί ο όγκος του αμερικανικού θωρηκτού. Στην προκειμένη, όμως, οι ρόλοι αντιστρέφονται.

Δείτε ακόμα: Η Skoda Octavia RS των 313 χλμ./ώρα

Ο «Σκαραβαίος» που βλέπουμε στα δεξιά, δεν είναι προϊόν photoshop. Ούτε αυτός στα δεξιά είναι τηλεκατευθυνόμενο. Μια χαρά VW Beetle του 1959 είναι και δύο. Με τη διαφορά ότι αυτό που φαίνεται να πάσχει από γιγαντισμό, είναι 50% μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις! Η Barcroft Cars αποφάσισε να μετατρέψει το αρχέγονο «αυτοκίνητο του λαού», σε τετράτροχο που μπορεί να τρομάξει μέχρι και Hummer. Το μήκος του θηριώδους Beetle φτάνει τα 6,1 μέτρα, ενώ ύψος και πλάτος εκτείνονται στα 2,3 μέτρα! Συγκριτικά, το H2 είναι 5,2 μέτρα μακρύ, 2,06 μέτρα φαρδύ και 2 μέτρα ψηλό.

Διαβάστε επίσης: Τεντωμένη Ferrari 360 Modena limo με CVT από Subaru

Το Huge Bug, όπως είναι το όνομα της κατασκευής, βασίζεται σε παλιό Dodge Ram.  Προφανώς ο αερόψυκτος boxer των 1.2 λίτρων και 36 ίππων του κανονικού Beetle, δεν θα έφτανε ούτε για να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό (που έχει το αυτοκίνητο, όπως και υδραυλικό τιμόνι, κεντρικό κλείδωμα και ηλεκτρικά παράθυρα). Ένας 5.7 HEMI V8 από Dodge Magnum έχει πάρει θέση κάτω από το καπό, το οποίο εδώ είναι εμπρός, και αποδίδει κοντά στους 400 ίππους. Το κιβώτιο είναι αυτόματο, όμως για να μοιάζει με το χειροκίνητο του αυθεντικού μοντέλου, υπάρχει τρίτο πεντάλ και ο επιλογέας κινείται κανονικά. Όμως και στις δυο περιπτώσεις, πρόκειται για κινήσεις καθαρά ψυχολογικού χαρακτήρα, καθώς δεν επιδρούν στην οδήγηση.

Get it on Google Play Download on the App Store