Τι ζήτησε ο vegan Hamilton από τη Mercedes;

Ο Lewis Hamilton, o Βρετανός πρωταθλητής της Formula 1, το 2017 έγινε vegan κι έκτοτε έχει γίνει υπέρμαχος αυτού του τύπου διατροφής. Με αφορμή αυτή τη διατροφική συνήθειά του αιτήθηκε στη Mercedes-Benz να σταματήσει να χρησιμοποιεί ζωικό δέρμα στο εσωτερικό των μοντέλων της.

Ο Hamilton συχνά πυκνά αναφέρεται στα οφέλη του βιγκανισμού, όπως επίσης ότι έχει αλλάξει αρκετά από το lifestyle του. Για παράδειγμα αποχωρίστηκε το ιδιωτικό του jet, ενώ έχει καταργήσει την χρήση πλαστικών μιας χρήσης, σκοπεύοντας να έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε ακόμα: Hamilton και Mercedes-AMG δεν «ισιώνουν» (+video)

«Συζήτησα με τον CEO της Mercedes-Benz για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να απομακρυνθεί το δέρμα από τα αυτοκίνητά της. Θέλω να συμμετέχω σε ένα σύστημα που θα βοηθήσει τον πλανήτη. Να κάνουμε κάτι θετικό για το μέλλον», δήλωσε ο Hamilton, ο οποίος συμπλήρωσε πως το να αλλάξει τη διατροφή του ήταν μεγάλο βήμα για αυτόν, αλλά ένιωσε πως ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά και πλέον νιώθει καλύτερα από ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Πώς διατηρεί την αξία των αυτοκινήτων του ο Lewis Hamilton;

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που χρησιμοποιούν τεχνητό δέρμα, συνεχώς αυξάνονται, ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesla η οποία ξεκίνησε το 2016 να προσφέρει την επιλογή του συνθετικού δέρματος για το Model X, με το Model S να ακολουθεί το ίδιο μοτίβο το 2017. Και η Audi εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχει αυτή την επιλογή για το ηλεκτρικό E-Tron, ενώ η Bentley συζητά να χρησιμοποιήσει υλικό για την επένδυση της καμπίνας του Bentayga κατασκευασμένο από μανιτάρια!

Get it on Google Play Download on the App Store