Οι έξυπνες «πατέντες» του νέου Ford Ranger (+video)

Λίγο καιρό μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Ranger, η Ford παρουσίασε περισσότερες λεπτομέρειες για το πλήρως αναβαθμισμένο pick-up της, το οποίο είναι γεμάτο έξυπνες «πατέντες», προκειμένου να κάνει τη ζωή του χρήστη του πιο εύκολη. Η ομάδα σχεδιασμού της Ford πραγματοποίησε περισσότερες από 5.000 συνεντεύξεις με υπάρχοντες πελάτες pick-up για να διερευνήσει πώς χρησιμοποιούν το χώρο φόρτωσης, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για δουλειά ή διάφορες δραστηριότητες.

Για παράδειγμα το ενισχυμένης κατασκευής ενσωματωμένο σκαλοπάτι στο πλαϊνό τμήμα του πίσω προφυλακτήρα, διευκολύνει την πρόσβαση στην καρότσα, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει η πόρτα. Ο φωτισμός του χώρου φόρτωσης είναι ένα ακόμα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ, όταν δεν υπάρχει φως στον περιβάλλοντα χώρο. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και μέσω του smartphone, από την εφαρμογή FordPass. Παράλληλα, ένας συνδυασμός φώτων μπορεί να ρυθμιστεί για να παρέχει φως περιμετρικά του οχήματος.

Η εύκολη ανύψωση της πόρτας μπορεί να γίνει με το ένα χέρι, ενώ χρησιμοποιείται και ως πάγκος εργασίας. Οι πτυσσόμενοι σφικτήρες βοηθούν στην ασφαλή μεταφορά διαφόρων αντικειμένων, όπως ξυλείας. Στα πλαϊνά της καρότσας μπορούν ακόμα να τοποθετηθούν πρίζες 12V και μετατροπέας 400W, που σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να τροφοδοτήσουν μια σειρά συσκευών, όπως μικρό φούρνο, ψυγείο, φορητό υπολογιστή κ.λπ.

Ο χώρος φόρτωσης έχει όγκο άνω των 1.200 λίτρων μέχρι το ύψος των πλαϊνών τοιχωμάτων. Το μέγιστο μήκος κυμαίνεται από 1.638 χλστ. έως 2.305 χλστ. (ανάλογα την έκδοση) και το πλάτος ανάμεσα στους θόλους είναι 1.224 χλστ., που σημαίνει ότι χωράει μια τυπική ευρωπαϊκή παλέτα. Επιπλέον, οι εξωτερικές ράγες πρόσδεσης προσφέρουν πρόσθετη ευελιξία μεταφοράς φορτίου και έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζουν εύκολα σε ιμάντες καστάνιας και σχοινιά. Πολύ χρήσιμο είναι και το προαιρετικό ηλεκτρικό κάλυμμα της καρότσας, που ανοίγει ή κλείνει αυτόματα μέσω τηλεχειρισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν ακόμα αρκετή υπομονή, αφού οι παραγγελίες θα ανοίξουν στην Ευρώπη στα τέλη του 2022, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.

Περισσότερα για το νέο Ranger μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω σύντομο βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store