Οι Γερμανοί βραβεύουν την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Είναι γνωστό πως οι Ιταλοί κατασκευάζουν αυτοκίνητα τα οποία μιλούν στην καρδιά του λάτρη της αυτοκίνησης. Απόλυτα αναμενόμενο λοιπόν, η αξία της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio να μην γνωρίζει σύνορα!

Έτσι λοιπόν οι Γερμανοί αναγνώστες του περιοδικού Auto Bild βράβευσαν το ιταλικό SUV επιδόσεων των 510 ίππων ως το «Sportscar of the Year»!

Δείτε ακόμα: H άγνωστη ιστορία του τριφυλλιού της Alfa Romeo

Η Alfa Romeo με την Stelvio Quadrifoglio απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως τα SUV μπορούν να είναι σπορ και να μιλούν στην καρδιά του χειριστή τους. Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio επικοινωνεί και με το παραπάνω, χάρη στον bi-Turbo V6 κινητήρα βενζίνης, συνολικής χωρητικότητας 2,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους. Όλη αυτή η δύναμη περνάει με εξαιρετικό τρόπο στο δρόμο, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης AlfaTM Q4. Έτσι λοιπόν η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση μόλις 3,8 δευτερολέπτων, ενώ το πίσω ενεργό διαφορικό (AlfaTM Active Torque Vectoring) εξασφαλίζει την μέγιστη πρόσφυση σε κάθε στιγμή. Αυτό φροντίζει να κατανείμει τη ροπή ώστε να αυξάνεται η ευελιξία και η σταθερότητα του αυτοκινήτου σε κάθε είδους καμπή και συνδυάζεται με το AlfaTM Chassis Domain Control.

Διαβάστε επίσης: Τα μυστικά της οδηγικής απόλαυσης των Alfa Romeo (+video)

Για την διάκριση της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio αναφέρθηκε κι η Cristina Mauri, Brand Marketing Manager των Alfa Romeo και Jeep, η οποία δήλωσε: «Η αποδοχή της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στο club των Sportscars of the Year, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την εκτίμηση που έχουν για αυτό το ξεχωριστό SUV οι φίλοι των σπορ μοντέλων. Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio δεν είναι απλά ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα της κατηγορίας, αλλά ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και μέγιστη οδηγική απόλαυση».

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio επιλέχθηκε από το αναγνωστικό κοινό μέσα από 110 μοντέλα, χωρισμένα σε 10 κατηγορίες!

Get it on Google Play Download on the App Store