Οι Ιάπωνες «τρελαίνονται» για Tesla Model 3

Η Tesla είναι το πιο δημοφιλές όνομα στις αναζητήσεις αυτοκινητοβιομηχανιών της Google, αλλά και εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορικά σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην Ιαπωνία, πάντως, η ζήτηση για το Model 3 φτάνει στα όρια του πανζουρλισμού.

Ενώ τα μοντέλα της αμερικανικής εταιρίας δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης αποδοχής στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, για το Model 3 υπάρχει λίστα αναμονής που ξεπερνά τις 15 εβδομάδες! Κατάσταση που διαμορφώνεται χάρις στις γενναίες εκπτώσεις που προσφέρει η Tesla, προκειμένου να τονώσει την εμπορική πορεία του μεσαίου της. Κι αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, το καταφέρνει στον υπερθετικό βαθμό. Το Φλεβάρη, ανακοινώθηκαν προσφορές για το Model 3 που έφταναν μέχρι το 24% της αρχικής τιμής. Το Standard Range κανονικά ξεκινά από τα 5,1 εκατ. γεν (39.467 ευρώ), όμως με την έκπτωση πέφτει στα 4,3 εκατ. γεν (33.217 ευρώ). Το Long Range χαίρει ακόμα μεγαλύτερων προσφορών, βλέποντας την τιμή του να πέφτει σχεδόν κατά 1,6 εκατ. γεν (12.300 ευρώ) και να διαμορφώνεται στα 4,99 εκατ. (37.833 ευρώ).

Το κορυφαίο Performance είναι το μοναδικό χωρίς «σκόντο», παραμένοντας σταθερό στα 7,17 εκατ. γεν (55.366 ευρώ). Χαρακτηριστικό το γεγονός πως πριν τις εκπτώσεις, ο χρόνος αναμονής για το Model 3 κυμαινόταν από 6 έως 8 εβδομάδες. Πλέον ξεκινά από τις 12 και φτάνει μέχρι τις 16 εβδομάδες (3-4 μήνες, δηλαδή). Πέρα από τις προσφορές, η Tesla ενισχύει και το δίκτυο των ταχυφορτιστών (Supercharger) της, ώστε να μη δημιουργούνται αγοραστικά κωλύματα υπό το φόβο του χρόνου φόρτισης.

Get it on Google Play Download on the App Store