Οι Ιταλοί κάνουν το Tesla Model S…Maserati!

Πριν 2 ημέρες έκανε την εμφάνισή του ένα Tesla Model S, που προκάλεσε αμφιβολίες μέχρι και για τοναν είναι αληθινό. Όπως φαίνεται τελικά, όχι μόνο είναι «ολοζώντανο», αλλά και ιταλικό!

Ούτως ή άλλως, η ομοιότητα με τη Maserati GranCabrio είναι εμφανής. Και για του λόγου το αληθές

Υπεύθυνη για το μοναδικό Model S Cabriolet στον κόσμο, είναι η ARES Design. Η εταιρία με έδρα τη Μόντενα δέχτηκε παραγγελία για μετατροπή του αμερικανικού ηλεκτρικού σεντάν σε κάμπριο και χρησιμοποίησε την GranCabrio ως σχεδιαστική βάση. Η οροφή πλέον είναι υφασμάτινη και το σασί φέρει ενισχύσεις, προκειμένου να αντιπαρέλθει την απώλεια των κολώνων στη μέση και το πίσω μέρος, αλλά και της μεταλλικής οροφής. Οι Ιταλοί προσέθεσαν ένα διακριτικό αεροδυναμικό πακέτο (splitter εμπρός, πλαϊνές ποδιές και spoiler στην άκρη της πόρτας του πορτμπαγκάζ) από ανθρακονήματα και έντυσαν όλες τις επενδύσεις της καμπίνας με δέρμα, αφού έβαψαν το αμάξωμα σε ένα κατάλευκο περλέ χρώμα.

Λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν δημοσιοποιούνται, πέρα από το ότι το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται ως εκθεσιακό επίδειξης. Για αυτό και δεν έχει -προς το παρόν- roll bars. Η ARES πάντως διαβεβαιώνει πως ετοιμάζει ολοκληρωμένο kit για χρήση σε δρόμο. Ούτε τιμή ανακοινώνεται, αλλά δεδομένου πως πρόκειται για εκτεταμένη μετατροπή και μάλιστα μοναδική στον κόσμο, απλά ακριβό δεν υπάρχει περίπτωση να είναι.

Get it on Google Play Download on the App Store